Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Dve žene sa Floride maskirale su se u bakice kako bi se vakcinisale protiv COVID-19, rekli su u četvrtak zdravstveni službenici.

PROČITAJTE JOŠ:

„Njihov ‘otkačeni izgled’ uključivao je rukavice, naočare, kapuljaču… prilagodile su ceo izgled, rekao je dr. Raul Pino, direktor Odeljenja za zdravstvo Floride u okrugu Orandž.

Radnici Kongresnog centra okruga Orandž primetili su kako su žene ‘izgledale smešno’ i zaustavili ih pre nego što su dobile vakcine. Takođe se pojavio problem sa ličnim kartama i vozačkim dozvolama koje su dali, dodao je Pino.

Dolazile su po svoju drugu dozu vakcine, prenosi Njujork post.

Nije poznato kako su uspele da dobiju prvu dozu i da li su upotrebile istu varku. Incident je predat lokalnim vlastima, a žene su dobile opomenu. Jedna ima 44, a druga 34 godine. Na Floridi pravo na vakcinu imaju za sada smo starije osobe od 65 godine i zdravstveni radnici i osoblje.

Pino je rekao da je broj ljudi koji pokušavaju da lažiraju svoj identitet da bi se vakcinisali „veći nego što su očekivali“. Zbog toga je pojačano obezbeđenje na mestima za vakcinaciju, piše Njujork post.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar