Elon Musk Ilon Mask
Ilon Mask Foto: EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

Vlasnik Tvitera i osnivač kompanije Tesla, Ilon Mask nakratko je danas izgubio titulu najbogatijeg čoveka na svetu nakon snažnog pada vrednosti njegovog udela u kompaniji koja proizvodi električne automobile i ulaganja od 44 milijarde dolara u društveni medij.

Bernar Arno, izvršni direktor luksuznog brenda Lui Viton, i njegova porodica nakratko su preuzeli tu titulu, ali su se ubrzo opet vratili na 2. mesto. Naime, Mask je tokom današnjeg dana u jednom trenutku „vredeo“ 185.3 milijarde dolara pa je pao na drugu poziciju, iza Arnoa sa 185.4 milijarde dolara, piše Rojters.

Makk, koji je na prvom mestu Forbsove liste najbogatijih ljudi na svetu od septembra 2021. godine, ima neto vrednost od 185.7 milijardi dolara, a preuzeo je titulu najimućnije osobe na svetu od osnivača Amazona, Džefa Bezosa, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

Deonice Tesle, koje su izgubile više od 47 odsto vrednosti otkako je Mask ranije ove godine dao ponudu za kupovinu Tvitera, pale su 2.7 odsto. Početkom novembra je Maskova neto vrednost pala ispod 200 milijardi dolara jer su investitori smatrali da je izvršni direktor i najveći deoničar svetskog proizvođača električnih vozila više zaokupljen Tviterom, nego Teslom.

Osim Tesle, Mask takođe vodi i kompaniju Spejs Iks i Neuralink, starap koji radi na povezivanju ljudskog mozga sa računarima.

BONUS VIDEO: Ilon Mask kupuje Tviter kraj cenzure ili početak slobode govora mržnje?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar