Španija, policija
Foto: EPA-EFE/BRAIS LORENZO

Policija pokušava da identifikuje grupu britanskih turista i uličnih prodavaca za koje se tvrdi da su bili umešani u žestoku tuču u odmaralištu San Antonio na Ibici.

Snimci nasilja pokazuju kako su turisti pretrpeli salvu udaraca nogama i rukama. Nekoliko muškaraca je napalo rivala golih grudi koji je lokalno opisan kao britanski turista, razbijajući ga pesnicama po glavi i nogom ga gurajući na zemlju dok je pokušavao da ustane.

Prijatelj je pretrčao da interveniše i pokušao da udari jednog od agresora pre nego što je pobegao i izgubio ravnotežu na pesku.

Nekoliko trenutaka ranije, snimljena je grupa mladića i devojaka za koje se veruje da su iz Velike Britanije kako beže iz tog područja, a neidentifikovani muškarac je bio bez svesti i ležao je na plaži u blizini mesta gde se dešavalo glavno nasilje.

Nije odmah bilo jasno da li je on bio jedan od učesnika opisanih kao ulični prodavci ili turista. Zvaničnici gradske skupštine u San Antoniju potvrdili su da se tuča odigrala u nedelju oko 6.30 ujutru kod glavne plaže odmarališta zvane S’Arenal.

Na snimku tuče se vidi da su flaše bačene na vrhuncu nasilja i da su se razbile o tlo u blizini mesta gde su se fizički napadi dešavali. Iako je bilo izveštaja o žrtvama, za one koji su uhvaćeni u tuči se kaže da su pobegli pre nego što je policija stigla na lice mesta.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija u lokalnoj gradskoj većnici sada analizira snimke nadzornih kamera kako bi pokušala da identifikuje umešane kako bi mogli da pokušaju da izvrše hapšenje. Nije bilo jasno zašto je tuča uopšte i počela.

San Antonio je prepun Britanaca na vrhuncu letnje sezone. Njegovo područje Vest Enda, jedno od najpoznatijih područja za zabavu u odmaralištu, je britansko uporište.

Prošlog meseca se pokazalo da policija u letovalištu lovi Britanku zbog napada bocom na šefa hotela. Neimenovana turistkinja je navodno koristila flašu da prereže vrat svojoj žrtvi nakon što je odbila da plati račun za piće.

Zamenik direktora neimenovanog hotela u San Antoniju je navodno uskočio nakon što je grupa sa kojom je bila žena napala konobaricu kada je pokušala da ih optuži.

Napadač je pobegao sa lica mesta nakon što je sa teškim povredama ostavio šeficu hotela. Veruje se da je još uvek u bekstvu.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar