Karlton Noa Donahi Foto: Privatna arhiva

Petogodišnji Kartlon Noa Donagi preminuo je nakon što je udahnuo previše helijuma iz balona u obliku dinosaurusa. Naime, dečak je pokušao da uđe u balon, koji je bio njegove visine, ali je zbog hemlijuma došlo do kobnog oštećenja mozga.

Dečaka je pronašla majka Lisa. Ležao je na podu njihove kuće u Dunstonu, u Gejtshedu, sa balonom preko glave i vrata. Vrisnula je i komšije su joj pritrčale u pomoć. Pokušali su da ga reanimiraju do dolaska hitne pomoći, kojoj je do mesta nesreće trebalo četiri minuta.

Pročitajte još:

Maleni Noa je potom hospitalizovan na odeljenju za intenzivnu negu. Nažalost, nakon šest dana borbe procenjeno je da nema šanse da preživi i isključen je sa respiratora, piše Miror.

„Balon je bio preko njega, vrištala sam od straha“

Njegova majka je nakon tragedije ispričala i da se kobnog dana igrala sa sinčićem, ali da ga je u jednom trenutku ostavila samog kako bi otišla u toalet.

„Kada sam se vratila videla sam ga kako leži na podu sa balonom preko glave i vrata“, rekla je majka stradalog dečaka.

Balon je, kako kaže, bio iste visine kao dečak.

„Mislim da je želeo da uđe u balon da bi se maskirao u dinosaurusa i iznenadio drugare koji su ga čekali napolju“, dodala je Lisa.

Tada je povukla balon sa njega i vrisnula.

„Odnela sam ga do vrata terase. Kao majka, znala sam da je umro, nije reagovao. Imao je širom otvorene oči i bio je bled. Počela sam da vrištim od straha“, rekla je.

Kada su stigli u bolnicu, lekari su joj rekli da je dečak u jako lošem stanju. Ona je tad pala na pod, počela da jeca i da ga doziva.

„Do kraja sam bila uz njega. Čitala sam mu i pevala. Oprala sam mu lice, prste i kosu. Stavila sam mu vazelin na usne. Srce mu je kucalo samo od sebe i mislili smo da ide na bolje. Ali poslednji napadi su ga dokusurili. Nije mogao da funkcioniše, ceo organizam mu je bio oštećen“, rekla je Liza.

Nekoliko dana kasnije, za dečaka nije bilo više spasa. Doktori su doneli su odluku da mu isključe respirator, dozvolili su Lizi da se oprosti od njega.

„Rekla sam mu da se odmori i ne brine, da ću nastaviti život bez njega i da ne birne. Obećala sam mu da me to neće slomiti“, rekla je Liza kroz suze.

Inače taj veliki, zeleni balon dobio je na poklon tokom porodičnog putovanja samo šest dana pre tragdije.

„Bio je zaista dobar na putovanju, nije tražio ništa, nije bio nezahvalan. Tako da smo odlučili da ga nagradimo“, rekla je dečakova majka.

Lisa otkriva da je jedna od prvih reči koje je njen sin izgovorio bila „rika dinosaurus“, da je imao mnogo knjiga o dinosaurusima i mnogo igračaka u obliku dinosaurusa.

Liza kaže da su planirali da mu kupe i psa jazavčara kada izađe iz bolnice. Nakon što je preminuo, kupila je štene i nazvala ga Fadž.

„Taj pas pruža utehu svima nama, pomaže mi da prebrodim gubitak. Ima isti karakter kao moj pokojni sin, i on je nestašan, ali pun ljubavi“, rekla je Liza.

BONUS VIDEO: Zgrada sa koje je palo dete u Knez Danilovoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram