Foto: Facebook, West Yorkshire Police

Majka optužena da je zajedno sa svojim partnerom mučila sina do smrti, na sudu je plakala i govorila da je "ona trebala da umre umesto njega".

Sebastijan Kalinovski (15) preminuo je prošlog avgusta od infekcije izazvane višestrukim prelomima rebara.

Tužioci kažu da je umro nakokn nedelja „okrutnih napada i zlostavljanja“ od strane majke i očuha u njihovoj kući u Zapadnom Jorkširu.

Sebastijan je bio u Velikoj Britaniji manje od godinu dana, nakon što se iz Poljske preselio da živi sa svojom majkom Agnješkom Kalinovskom i njenim partnerom Andžejem Latoševskim (36).

Foto: West Yorkshire Police

Porotnici su čuli da je Sebastijan pretučen letvom za krevet, da je bičevan kablom i primoran da radi vežbe u, kako su tužioci naveli, „kampanji mučenja“.

Tužioci kažu da je zlostavljanje od strane para snimano kamerama koje su postavljen po kući kako bi nadgledali Sebastijana.

Porotnici su čuli snimak, koji je zaplenjen iz kuće nakon smrti dečaka, koji pokazuje da ga je najčešće napadao Latoševski, koji je imao podršku dečakove majke.

Tužioci su tvrdili da su oboje krivi za ubistvo, jer su oboje naneli Sebastijanu smrtonosne povrede. Kalinovska je rekla sudu da je bila uplašena od strane Latoševskog i da ju je kontrolisao u vezi.

Foto: Facebook

Latoševski je priznao ubistvo iz nehata drugog dana suđenja, dok su oboje priznali krivicu za okrutnost prema deci dan kasnije. Kalinovska negira da je izazvala ili dozvolila smrt deteta. Rekla je da sinu nije nanela povredu rebara, niti je pomogla Latoševskom da polomi rebra njenom sinu.

Na pitanje njenog advokata zašto je bila okrutna prema svom sinu, rekla je da je slušala reči svog partnera. Na pitanje zašto mu se nije suprotstavila, navela je da je bila „skamenjena i uplašena“.

„Bio je običan tinejdžer. Podbacila sam kao majka. Trebalo je da umrem umesto njega“, rekla je.

Foto: Facebook

Kada su je pitali čija je ideja bila da se dete kažnjava, ona je ponovo okrivila svog partnera.

„On je bio glava kuće i o svemu je odlučivao“, rekla je.

Na sudu je prikazan snimak kako Kalinovska šutira svog sina dok ga je Latoševski tukao.

PROČITAJTE JOŠ:

Priznala je da je vređala svog sina, jer se navikla na te reči, pošto joj se tako njen partner obraćao.

„Takav rečnik se koristio u kući“, dodala je.

Kalinovska je dobila Sebastijana kada je imala 19 godina. Dete je živelo sa njom do četvrte godine, a onda se ona preselila u Veliku Britaniju kako bi zaradila novac i poboljšala život svom sinu.

Sebastijan je živeo sa biološkim ocem sve vreme, navodi se. Kalinovska je upoznala Latoševskog preko prijatelja i on joj je ponudio „bolji život u Velikoj Britaniji“.

Ona je sudu rekla da su brzo počeli vezu po njenom dolasku u Britaniju, ali da je on počeo da je tuče. Sina je dovela u Veliku Britaniju 2020. godine, jer ga je želela pored sebe.

BONUS VIDEO: Pljačka banke i okršaj sa policijom u Kanadi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare