Džo Bajden, Aleksandar Lukašenko
Foto: EPA-EFE/Oliver Contreras/MAXIM GUCHEK

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je danas američkog predsednika Džoa Bajdena da dođe u Minsk ukoliko stvarno želi da razgovovara o problemima Belorusije, kako je to Bela kuća ranije nagovestila.

POGLEDAJTE JOŠ:

Lukašenko je poziv uputio tokom razgovora sa poslanicima i predstavnicima vladinih agencija odgovarajući na pitanje da li bi Belorusija mogla biti tema predstojećeg sastanka Bajdena i ruskog predsednika Vladimira Putina u Ženevi 16. juna.

„Želeo bih da uputim javni poziv: ako žele da razgovaraju o Belorusiji mogu da nas posete. Dočekaću ih kako priliči. Razgovaraćemo o svim pitanjima. Čak ću i saslušati sve te ružne stvari koje će mu (portparolka Bele kuće Džen) Psaki napisati da mi pročita. Biće to otvoren razgovor“, rekao je Lukašenko.

Dodao je, međutim, da je smešno sedeti u Švajcarskoj i držati lekcije o problemima Belorusije.

„Dobro, neka pričaju o Belorusiji. Putin i ja ćemo u petak razgovarati o Americi. Mada, ne znam šta Bajden može da kaže o Belorusiji, Putin već poznaje temu“, rekao je Lukašenko i predložio da Bajdenu prethodno daju mapu kako bi video gde se nalazi Belorusija.

„Oni apsolutno ne poznaju situaciju“, rekao je Lukašenko.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar