Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC; AP Photo/Darko Vojinovic

Kandidati za predsednika Republike Srpske lider SNSD-a Milorad Dodik i njegova ljuta protivnica kandidatkinja Partije demokratskog progresa (PDP) glasali su na Opštim izborima u Bosni i Hercegovini.

Dodik je građansku dužnost obavio u Laktašima, dok je Trivić glasala u Banjaluci.

Foto:AP Photo/Darko Vojinovic

Podsetimo, građani Bosne i Hercegovine danas glasaju na Opštim izborima, a izborni sistem u BiH je jedan od najkomplikovanijih u Evropi.

Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Najveća pažnja usmerena je na kandidate za Predsedništvo BiH, kao i za predsednika Republike Srpske. Rezultati će biti poznati večeras nešto posle 20 časova, dok se birališta zatvaraju u 19 časova.

Najnovije ankete pokazuju da Željka Cvijanović ima najveće šanse za postane član Predsedništva Federacije, dok Jelena Trivić ozbiljno preti da ugrozi Milorada Dodika u Republici Srpskoj.

Pročitajte još:

Biračka mesta se otvaraju u 7 sati, a prema Izbornom zakonu BiH, u toku 24 sata pre otvaranja biračkih mesta na teritoriji Bosne i Hercegovine ne sme biti nikakvog medijskog izveštavanja o bilo kakvoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju.

Glasači će pred sobom imati četiri biračka listića. Jedan za izbor člana Predsedništva BiH, a drugi za delegate Parlamentarne skupštine BiH, što su institucije na nivou čitave države.

Pored toga, građani biraju i predsednika i potpredsednika Republike Srpske, kao i poslanike Narodne Skupštine RS. Iz Centralne izborne komisije BiH saopštili su da će se na izbornim listićima naći 127 političkih subjekata, od čega su 72 političke stranke, 38 koalicija i 17 nezavisnih kandidata.

BONUS VIDEO Vučić o Kosovu i Metohiji sa Porfirijem i Dodikom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar