Severna Makedonija izbori
Hristijan Mičkoski Slavlje na ulicama Skoplja nakon održanih izbora Foto:Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski

Lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski najavio je da će najkasnije do sutra u 14.30 sati u parlamentu Severne Makedonije biti podneta inicijativa za izglasavanje nepoverenja Vladi.

PROČITAJTE JOŠ:

Mickoski je danas, pre sastanka sa izabranim gradonačelnicima, rekao da će prvo sačekati da premijer Zoran Zaev ispuni obećanje i podnese najavljenu ostavku.

On je pozvao ostalih 59 poslanika, pored onih 61 koji su, kako je napomenuo, već deo većine, da im se pridruže, prenosi Plus info.

„Ovde nema političke stranke, već je reč o poslanicima. Ukupno 61 podržao je inicijativu. Pozivam i ostale da se pridruže“, poručio je lider VMRO-DPMNE.

Tvrdi da je novoformirana većina od 61 poslanika stabilna i navodi da Skender Redžepi, poslanik Alternative za koga su juče pojedini mediji nezvanično objavili da neće glasati za nepoverenje Vladi, jedva čeka da „ova korumpirana vlada padne“.

Prema rečima Mickoskog, nakon podnošenja inicijative, postupak će biti u rukama predsednika parlamenta, koji treba da poštuje proceduru i rokove.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar