Južna Afrika policija
Foto: EPA-EFE/KIM LUDBROOK

Više od 80 muškaraca osumnjičenih za grupno silovanje osam žena i oružanu pljačku ekipe za video produkciju u južnoafričkom gradu Krugersdorpu pojavilo se danas pred sudom.

Muškarci su uhapšeni u napuštenom rudniku nakon silovanja i pljačke koji su se odigrali nedaleko odatle, prenosi AP.

Navodi se da su osumnjičeni verovatno ilegalni rudari poznati kao „zama zamas“ (što na zulu jeziku znači „oni koji iskušavaju sreću“), a koji kopaju zlato u mnogim zatvorenim rudničkim oknima u oblasti Johanesburga.

Južna Afrika policija
Foto: EPA-EFE/KIM LUDBROOK

Grupna silovanja dogodila su se kada su u četvrtak prošle nedelje naoružani ljudi napali ekipu koja je snimala muzički spot u jednom od napuštenih rudnika, saopštila je policija.

„Ekipa od 12 žena i 10 muškaraca bila je zauzeta snimanjem muzičkog spota kada ih je, kako se pretpostavlja, napala grupa naoružanih muškaraca ogrnutih ćebadima“, navodi lokalni policijski komesar.

POGLEDAJTE JOŠ:

Državni ministar policije Beki Čele kaže da su osumnjičeni naredili svima da legnu, te da su zatim silovali osam žena i ukrali sve njihove stvari, a ekipi oduzeli kompletnu video opremu pre nego što su pobegli“.

Policija, dodao je, istražuje 32 stavke silovanja.

Ministar kaže i da će laboratorijske analize DNK uzoraka silovanih žena biti korišćene za identifikaciju počinilaca silovanja.

BONUS VIDEO „Narod Južne Afrike je ogorčen jer ga etiketiraju“

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar