Sergej Lavrov Foto: EPA-EFE/BYAMBASUREN BYAMBA-OCHIR

Rusija ne odbija pregovore sa Ukrajinom, ali što se proces više odugovlači, biće teže da se postigne dogovor, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov za televiziju „Rusija 1“.

Prema rečima Lavrova, kijevske vlasti saopštavaju da pregovori mogu da se održe tek posle pobede Ukrajine.

„A onda, kada „Rusija napusti ukrajinske zemlje“, oni će biti spremni da razgovaraju, namećući nam svoje uslove. U tome ih aktivno podržavaju, čak im se povlađuju u Londonu, Vašingtonu, Briselu. Ako je ovo njihov izbor, onda mi znamo kako možemo da ostvarimo ciljeve koje je postavio ruski predsednik Vladimir Putin u okviru specijalne vojne operacije“, rekao je šef ruskog ministarstva spoljnih poslova, prenosi Sputnjik.

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

BONUS VIDEO: Vladimir Putin se uporedio sa Petrom Velikim

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar