Foto: REUTERS/Murad Sezer/File Photo

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba rekao je da je ta zemlja spremna da uđe u pregovore sa Rusijom, ali da se njene snage neće predati režimu Vladimira Putina niti prihvatiti nilo kakve ultimatume, prenosi BBC.

Kuleba je rekao, piše BBC, da mora da ostane otvoren za diplomatske razgovore sa Moskvom, ali i upozorio da Rusija insistira na zahtevima koji su neprihvatljivi za Ukrajinu.

Dodao je da će snagama u Kijevu biti potrebno još vojne opreme i ponovio ukrajinske molbe zapadnim narodima da snabdeju zemlju novim borbenim avionima, rekavši da bi više civila moglo biti spaseno kada bi vazdušna odbrana bila pojačana, omogućavajući joj da napadne velike ruske oklopne kolone.

On takođe tvrdi da je Moskva primenila taktiku sličnu destruktivnim merama koje je sprovela tokom građanskog rata u Siriji i pozvao zapadne nacije da pomognu Ukrajini u njenim istragama i potencijalnim budućim gonjenjima navodnih ruskih ratnih zločina.

Kuleba je takođe rekao da je jugoistočni grad Marijupolj i dalje u ukrajinskim rukama, uprkos nekim izveštajima o ruskim prodorima.

Dešavanja u Ukrajini možete pratiti na našem lajv blogu Nova.rs.

BONUS VIDEO: Porodilište u Harkovu 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar