Dmitro Kuleba Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Turska i Ujedinjene nacije nisu pokušale da ubede Kijev da učini ustupke Rusiji tokom današnjih razgovora u Lavovu, izjavio je danas ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba.

„Niko nije pokušao da nas ubedi da učinimo bilo kakve ustupke Rusiji“, poručio je Kuleba u video snimku na Fejsbuku nakon trilateralnog sastanka u kojem su učestvovali generalni sekretar UN Antonio Gutereš i predsednici Ukrajine Volodimir Zelenski i Turske Redžep Tajip Erdogan, prenela je agencija TAS S.

Kako je rekao šef ukrajinske diplomatije, Zelenski, Erdogan i Gutereš su koordinisali akcije u vezi s izvozom ukrajinskih žitarica i situacije sa Zaporoškom nuklearnom elektranom.

„Predsednici i generalni sekretar usaglasili su ne samo svoje stavove već i svoje akcije po ključnim pitanjima, odnosno o žitnom koridoru, NE Zaporožje i oslobađanju naših zatvorenika.

To znači da nisu samo razgovarali o nečemu, već su se dogovorilio tome ko će šta dalje da radi“, poručio je Kuleba.

Takođe, prema njegovim rečima, nalaženje diplomatskih rešenja za mnoga pitanja zavisi od koordinisanih akcija i odluka Zelenskog, Erdogana i Gutereša.

Dodao je i da postoji međusobno razumevanje između generalnog sekretara UN i dvojice predsednika.

BONUS VIDEO: Nuklearna elektrana Zaporožje nakon granatiranja

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar