Zdravko Krivokapić Foto:AP Photo/Risto Bozovic

Mitropolit Amfilohije je jutros umro, a povodom njegove smrti na Tviteru se oglasio i mandatar Vlade Crne Gore i lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić koji je poručio da je Crkva danas "dobila svetitelja" i pozvao tehničku Vladu da proglasi dan žalosti.

On je pozvao tehničku Vladu CG da proglasi dan žalosti u zemlji zbog upokojenja mitropolita i dodao da će Crna Gora žaliti i bez toga, ali da je civilizacijska obaveza tehničke Vlade da ispoštuje odlazak „jednog od najvećih od nas u ovom veku“.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u kliničkom centru u Podgorici.

Pročitajte još:

O svim drugim detaljima u vezi sa sahranom visokopreosvećenog Mitropolita javnost će biti uskoro obaveštena”, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Podsetimo, prethodnog dana je načelnica pulmološke klinike KCCG dr Jelena Borovinić Bojović, istakla je u izjavi za sajt Mitropolije crnogorsko-primorske da se mitropolitovo zdravstveno stanje juče naglo pogoršalo zbog razvijanja pneumomediastinuma kao posledice obostrane difuzne upale pluća uzrokovane koronavirusom, na koji je mitropolit negativan već deset dana, kao i posledicom dugotrajne oksigene terapije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare