Zdravko Krivokapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Neću Vam dozvoliti da srpski narod koji je decenijama i na silu marginalizovan u okvire društveno- političke opozicije opet gurate u isti proces, poručio je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić lideru Demokratskog fronta Andriji Mandiću.

POGLEDAJTE JOŠ:

Krivokapić je kazao da Mandić svojim nastupima ne optužuje njega, već svoje koalicione partnere, a da kada se već poziva na istinu, treba i da je govori, prenose Vijesti.

„Nisam sinoć mogao glasati zajedno sa DPS-om, jer ja nisam deo Parlamenta, već sam izvršne vlasti, niti bih sa DPS-om glasao, već su to u činili i čine delovi Vaše koalicije, onaj deo koji, ne u maloj meri, svoj legitimitet crpi iz glasova Srba u čiju odbranu vi danas navodno ustajete. Niti sam sinoć glasao, niti sam predlagao rezoluciju. Vi ste, em kroz vaše koalicione partnere glasali rezoluciju, pa ste se u nju i amandmanski ugradili. Pitam se, kako na to gledaju Vaši glasači, koje navodno od mene branite“, piše u reagovanju predsednika Vlade.

Zamolio je Mandića da mu ne govori o Crkvi, jer se njegov koalicioni partner „pod Ostrogom ostvrio čak i na blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija“.

„Samo mi Vi ne govorite o crkvi, Vi, koji ste sa skoro dva sata zakašnjenja došli u Hram Hristovog vaskrsenja, na opelo koje je blaženopočivšem Mitropolitu Amfilohiju služio blaženopočivši Patrijarh Irinej, jer ste imali preča posla na samo par kilometara odatle“, kazao je.

Poručio mu je da opet pravi štetu srpskom narodu u Crnoj Gori, koga kako tvrdi, iako su preuzeli vlast opet gura u opoziciju i u proteste.

„Nije srpski narod Vaša prćija, gospodine Mandiću i neću Vam dozvoliti da srpski narod koji je decenijama i na silu marginalizovan u okvire društveno- političke opozicije, opet gurate u isti proces. To je nekada radio DPS, a sada to želite i vi i DPS. Neću to dopustiti. Neću dopustiti da žrtve koristite u političke svrhe, prošlost ne možemo promeniti, ali možemo uticati na sadašnjost i budućnost svih nas. Gospodine Mandiću, nisam savršen, kao što ni ovaj naš zajednički proces ne može biti savršen nakon tri decenije apsolutne nesavršenosti, ali jedno znam: daću sve od sebe da Crna Gora postane država u kojoj su ovakve političke igrice, politikanski bojkoti i dnevnopolitičke ucene prošlost, a u kojoj ćemo svi zajedno, uz napore svih nas, govoriti o dugoročnim vizijama, razvoju, prosperitetu i pomirenju“, zaključuje se u reagovanju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare