Zdravko Krivokapić Foto: by Vlada Crne Gore / S. Matić

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić odgovorio je predsedniku Milu Đukanoviću, koji je danas na svom Tviter nalogu napisao da je "premijer prisustvovao sahrani neprijatelja države i naroda Crne Gore", misleći na vladiku Atanasija.

„Crna Gora je dočekala da joj zvaničnici idu na sahrane vrhunskih intelektualaca i najvećih duhovnika 20. i 21. veka. Zamislite da joj zvaničnici idu na sahrane vođa narko kartela ili belosvetskih tajkuna“, odgovorio je Krivokapić.

On je dodao da Đukanović ne prašta Crkvi zbog poraza njegove partije na izborima 30. avgusta prošle godine i poručio mu „da su građani jasno rekli da ne žele više Demokratsku partiju socijalista, a ni njega za predsednika“.

Iako je prethodno najavljeno da će vladati kohabitacija između nove vlasti i predsednika Đukanovića, u praksi nije do sada sprovođena.

POGLEDAJTE JOŠ:

Đukanović je odbio da potpiše sporni Zakon o slobodi veroispovesti, koji je Skupština Crne Gore usvojila. Zatim je ponovio taj postupak sa ambasadorima koje je vlada odlučila da opozove. Ovo je dalo znak da predsednik ne želi saradnju sa ostalim institucijamama, u kojim više nisu članovi njegove partije.

Tenzije među najvišim državnim zvaničnicima Crne Gore traju još od avgusta prošle godine, a naročito su izražene pred izbore u Nikšiću, koji su zakazani za nedelju.

Premijer Krivokapić poručio je predsedniku „da ko gubi ima pravo da se ljuti, ali ta ljutnja ne bi trebalo da traje baš tako dugo“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar