Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić poručio je u pismu šefovima poslaničkih klubova parlamentarne većine da se nada da neće biti novog odlaganja sednice Skupštine Crne Gore na kojoj će on predstaviti program i personalni sastav Vlade. Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić saopštio je da će predložiti partijskim organima da podrže Vladu Zdravka Krivokapića.

Krivokapić je u pismu poručio da bi novo odlaganje bilo „poigravanje sa strpljenjem građana koji su napokon dočekali dugo željenu slobodu“.

Šefovi poslaničkih klubova parlamentarne većine poslali su prethodno pismo Krivokapiću u kome traže da precizno izvrši raspodelu resora „po dubini“.

Krivokapić je, između ostalog, poručio da će u njegovoj vladi, ministri moći sami da izaberu saradnike.

Poručio je i da kandidat za novu vladu mora zadovoljiti nekoliko principa: da nije korumpiran, da nije ni na koji način povezan sa kriminalnim aktivnostima, te da ima neophodne reference.

„Obradovan sam vašim dopisom i spremnošću koju pokazujete da radimo svi zajedno na unaprjeđenju ukupnog ambijenta u Crnoj Gori, a da li bi moglo drugačije da bude ako znamo da sam za mandat za sastav nove Vlade dobio potpise svih poslanika ovih koalicija. Prije prelaska na suštinu dopisa, izražavam naročitu zabrinutost time što je došlo do odlaganja zasijedanja Skupštine Crne Gore na kome treba ustanoviti prvu demokratsku Vladu Crne Gore“, istakao je Krivokapić u pismu šefovima poslaničkih klubova parlamentarne većine.

Krivokapić je izjavio u četvrtak da je ubeđen da će Vlada biti izglasana 2. decembra, a da ga zabrinjava jedino to što je vremenski period duži od onoga što građani očekuju.

 

Andrija Mandić Foto:TANJUG/ MILICA NIKOLIC
Mandić: Predložiću partijskim organima da podrže Vladu

 

 

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić saopštio je da će predložiti partijskim organima da podrže Vladu Zdravka Krivokapića i, kako je kazao uveren je da će oni podržati taj predlog vrlo brzo. Kaže da ipak treba sačekati da dobiju konačan sastav vlade.

„Mandatar još nije završio svoj posao, još ne znamo ko će biti ministri odbrane i unutrašnjih poslova, te da li će vlada imati zamjenika ili potpredsjednika. Ne možemo da kažemo da nije bitno u našem izjašnjavanju ko će se naći na tim pozicijama“, kazao je Mandić.

Krivokapiću je, dodaje, rekao da je on birao ministre, te da je nakon promenjene procedure i principa vezanih za prethodni sastav vlade, gde je trebalo da budu i političari, odnosno da se Krivokapić opredelio da u Vladi budu nestranačke ličnosti, oni i dalje ne znaju ko će biti na čelu dva najvažnija ministarstva, te da li će Vlada imati zamenika ili potpredsednika.

Komentarišući pismo šefovima poslaničkih klubova parlamentarne većine da formiraju radnu grupu koja bi predložila odgovarajuće kadrove ,“po dubini“ rekao je da je u prepisci uočio odgovore koji ga ni „najmanje ne iznenađuju nakon svega što se desilo“.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar