Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Oni koji su vodili udbaške kampanje protiv DF-a trebalo bi večeras da spuste glavu. Mandatar je predstavio vladu, a autentični predstavnici ne mogu biti na ključnim pozicijama, posebno u sektoru bezbednosti, gde su Terzić i Abazović “, rekao je Кnežević.

Lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić rekao je da su se stvari „razjasnile“.

„DF je mnogo pretrpeo, izrečeno je mnogo ružnih reči, koliko smo pohlepni političari. Evo, mandatar je ponudio spisak i znam samo jednog čovjeka. Ispada da su drugi željeli mesta“, rekao je Mandić nakon sastanka sa mandatarom za novu vladu Crne Gore Zdravkom Кrivokapićem.

Mandatar Zdravko Кrivokapić predstavio je danas kadrovska rešenja za izvršnu vlast, navodeći da će o predlogu mandatara odlučivati na organima stranke.

„Radili smo protiv nas na vratima crkve. Ali znali smo da će svi pokazati svoje pravo lice. Proći će i uskoro ćemo imati slobodne izbore“, zaključio je lider Nove.

Njagov kolega iz DF-a, lider Demokratske narodne partije, Milan Кnežević, dodao je:

Pročitajte još...

„Oni koji su vodili udbaške kampanje protiv DF-a trebalo bi večeras da spuste glavu. Mandatar je predstavio vladu, a autentični predstavnici ne mogu biti na ključnim funkcijama, posebno u sektoru bezbednosti, gde su Terzić i Abazović“, rekao je Кnežević.

Кnežević je rekao da nisu tražili nijedan resor, ali da je poštovana izborna volja. „Građani su večeras videli kako se poštuje izborna volja. Mandatar će u narednih 200 dana imati test i rekli smo mu da nas njegovi kandidati za ministre ne zanimaju, zanima nas samo on i on će biti naš dužnik u narednom periodu“, rekao je on. Кnežević.

Mandić i Кnežević nisu želeli da odgovore na novinarska pitanja.

Podsetimo, mandatar za sastav vlade Zdravko Krivokapić predstavio je danas kadrovska rešenja za izvršnu vlast. Pre nego što predlog bude dostavljen parlamentu, mandatar treba da dobije saglasnost partijskih organa vladajućih koalicija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare