Kris Kuomo
Kris Kuomo Foto:Tanjug/Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Bivši voditelj na CNN Kris Kuomo traži 125 miliona odštete od američke medijske kuće koja ga je otpustila u decembru. Kuomo, brat bivšeg guvernera Njujorka Endrjua Kuoma, najpre je bio suspendovan, a onda je dobio otkaz od tadašnjeg predsednika CNN Džefa Zakera zbog "kršenja CNN-ove novinarske etike" time što je pomagao bratu da izbegava optužbe za seksualno uznemiravanje..

Za pomoć guverneru Njujorka takođe su bili su optuženi i Džef Zaker i šefica marketinga CNN Alison Golust.

Sada Kris Kuomo tvrdi da ga je CNN iskoristio kao „žrtveno jagnje“.

„CNN je nekoliko puta prekršio ugovor sa Kuomom, koji je pretrpeo neviđenu štetu, kako privatno tako i profesionalno. Kao direktan rezultat CNN-ovih proračunatih pokušaja da ga “namažu katranom i perjem“, Kuomo je sada nevidljiv u svetu televizijskog novinarstva“, navodi se, između ostalog, u Kuomovoj žalbi do koje je došao sajt Dedlajn.

Podsetimo, guverner Endrju Kuomo je podneo ostavku u avgustu prošle  godine nakon što su tužioci rekli da je seksualno uznemiravao osoblje. Zakulisni napori Krisa Kuoma da pomogne bratu političaru smatrani su kršenjem novinarske etike.

Državna tužiteljka Leticija Džejms je objavila na hiljade stranica koje pokazuju da je mlađi Kuomo vršio pritisak na štab guvernera Njujorka, da mu dozvoli da igra veću ulogu u odbrani svog brata. Ta dokumenta su uključivala tekstualne poruke i transkripte sa istražiteljima koji su vodili istragu o optužbama protiv guvernera.

BONUS VIDEO: Zašto tradicionalni mediji gube mladu publiku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)