kraljica Elizabeta i princ Endru
kraljica Elizabeta i princ Endru Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta II će navodno platiti deo računa za tužbu svog sina princa Endrua za seksualno zlostavljanje. Tužba bi na kraju mogla da košta neverovatnih 14,3 miliona evra, objavili su britanski mediji.

PROČITAJTE JOŠ:

Priča se da će majka vojvode od Jorka pomoći u finansiranju nagodbe koja je dogovorena između advokata dve strane.

Taj potez se shvata kao pokušaj da se podvuče crta pod skandalom pre kraljičine očekivane proslave platinastog jubileja kasnije ove godine. Veruje se da princ Endru neće prisustvovati proslavi, prenosi Dejli mejl.

Ovaj potez dolazi samo nekoliko nedelja nakon što je princ Endru obećao da će osporiti tvrdnje Virdžinije Roberts o silovanju na javnom suđenju. Roberts je tvrdila da je bila prisiljena da ima seks sa vojvodom tri puta kada je imala 17 godina po naređenju pokojnog pedofila Džefrija Epstajna.

Tek prošlog meseca dobila je zeleno svetlo da tuži Endrua na građanskom sudu u Njujorku.

Uprkos tome što je obećao da će se boriti protiv optužbi i što je više puta govorio da je nevin, princ Endru je juče pristao da plati ogromnu sumu novca za reševanje slučaja pre nego što stigne do porote.

Pojedini izveštaje navode da će kraljica obezbediti novac za plaćanje nagodbe, piše britanski Telegraf.

Iako ugovor o nagodbi nije sadržao nikakvo formalno priznanje odgovornosti od strane Endrua, niti izvinjenje, u njemu se navodi da sada prihvata da je Roberts žrtva zlostavljanja i da žali zbog povezanosti sa Epstajnom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram