Foto: Dateline / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Slučaj protiv princa Endrua zbog seksualnog zlostavljanja Virdžinije Đufre, pokrenut u Njujorku prošlog meseca, rešen je danas vansudskom nagodbom. Finansijski detalji nagodbe nisu otkriveni ali sudski dokumenti otkrivaju da će drugi sin kraljice Elizabete II, koji je 2021. godine ostao bez svih vojnih činova i kraljevskih titula, značajnom donacijom podržati dobrotvornu organizaciju Đufre.

Tužba za seksualno zlostavljanje protiv Princa Endrua, koju je 2019. godine podnela Virgžinija Đufre tvrdeći da ju je princ silovao kada je bila tinejdžerka, rešena je danas nagodbom, pokazuju sudski dokumenti na koje ukazuje Gardijan.

PROČITAJTE JOŠ:

„Virdžinija Đufre i princ Endru postigli su vansudsko poravnanje. Stranke će podneti zahtev za razrešenje nakon što gospođa Giuffre primi nagodbu“, piše u dokumentu koji je dostavljen američkom sudu.

Dokument ne otkriva uslove i konkretne detalje i cifre njihove nagodbe, osim da će princ „značajnom donacijom“ podržati humanitarnu organizaciju žene koju je možda silovao kao i da će „demonstrirati svoje žaljenje zbog povezanosti sa [Džefrijem] Epstajnom“ podržavanjem „borbe protiv zla trgovine seksom“.

„Princ Endru namerava da da značajnu donaciju dobrotvornoj organizaciji gospođe Đufre u znak podrške prava žrtava. Princ Endru nikada nije nameravao da omalovaži lik gospođe Đufre. On prihvata da je ona patila i kao žrtva zlostavljanja, i kao rezultat nepravednih javnih napada“, piše u sudskom dokumentu.

Bonus video: Prijavite svako zlostavljanje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar