Vilijam i Hari
Princ Vilijam i Hari; Foto: Pool / Zuma Press / Profimedia

Princ Hari ponovo prkosi kraljevskoj porodici i to na sahrani svoje bake. Naime, "buntovni princ" je navodno snimljen kako drži zatvorena usta tokom pevanje nacionalne himne.

Himna koja sada glasi „Bože čuvaj kralja“, zbog toga što se na čelu monarhije nalazi kralj Čarls III, svirana je u nekom trenutku tokom ceremonije sahrane. Kako su milioni ljudi pratili prenos ceremonije putem prenosa koji su emitovani uživo, ubrzo su na društvenim mrežama počele da kruže teorije da je Hari odbio da peva himnu, dok su drugi sugerisali da je nije pevala ni njegova supruga Megan Markl.

„Da li je samo do mene ili Hari i Megan nisu pevali himnu“, pitao je jedan od korisnika. Na ovo pitanje usledili su odgovori onih koji su primetili isto, piše Miror.

Foto: REUTERS/Hannah McKay/Pool

Podsetimo, princ Hari je danas tokom ceremonije, zajedno sa svojim stricem princom Endruom javno ponižen, od strane kraljevske porodice. Naime, dok su ostali članovi kraljevske porodice u povorci koja je pratila kovčeg šetali obučeni u vojne uniforme, njih dvojica su šetali kraj njih u običnim odelima.

Taj detalj, nije promakao britanskim tabloidima, koji sugerišu da ovo jasnije nego ikada oslikava stanje u njihovoj porodici.

Pročitajte još:

Navode kako je ovim potezom svima stavljeno do znanja da princ Endru koji je omržen zbog seksualnih prestupa i princ Hari, omržen zbog napuštanja porodice i iznošenja njenih mračnih tajni, imaju jednak položaj u očima ostalih članova kraljevske porodice.

Takođe, Hari i Megan su tokom povorke umesto Vilijama i Kejt, hodali iza njihove dece, princeze Šarlot i princa Džordža.

Sva dešavanja iz Londona pratite na našem blogu uživo.

BONUS VIDEO Ispraćaj kraljice Elizabete iz prvog reda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram