Li Jiaqi - "King of Lipstick"
Li Jiaqi Foto: Stringer - Imaginechina / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Jedan od najpoznatijih kineskih influensera Li Đači odlučio je da iskoristi svoju moć na internetu i uputi svoju publiku u događaje iz 1989. godine i masakra na Trgu Tjenanmen, temi koja je u ovoj komunističkoj državi strogo zabranjena.

Ovaj mladi influenser jedna od najvećih kineskih internet zvezda sa preko 64 miliona pratilaca na društvenim mrežama. Često u strimovima prodaje proizvode za negu lica robu za negu kože, proizvode za bebe, nakit i šminku. Jednom je prodao 15.000 ruževa u jednoj sesiji, zbog čega je dobio nadimak Kralj karmina.

Pročitajte još:

Prošlog petka uveče, lajv strim ovog influensera je naprasno prekinut i to baš u trenutku kada je on počeo da pokazuje tortu od vanile, piše BBC.

Ali, to nije bila obična torta – imala je oblik tenka, koji je neodoljivo podsećao na one koji su se koristili tokom masakra na Trgu Tjenanmen.

Kolač je ličio na rezervoar: imao je Oreos za točkove i oblandu koja je podsećala na top. A Lijeva emisija je bila 3. juna, uoči 33. godišnjice masakra na Trgu Tjenanmen.

Ipak, Đači nije priznao da mu je neko prekinuo lajv, već kao razlog naveo tehničke probleme.

Li Jiaqi -
Li Jiaqi Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ali i nekoliko dana nakon toga njegovog strimovanja nije bilo, što je mnoge navelo da pomisle da je njegov nalog cenzurisan.

Ipak, čini se da mu je misija uspela s obzirom na to da su njegovi pratioci počeli da diskutuju o tome šta predstavlja tenk-  simbol studentskih demonstracija na trgu Tjenanmen iz 1989. godine, koje su ugušene ovom teškom artiljerijom usled čega je stradalo na hiljade nevinih civila.

BONUS VIDEO: Šta je ostalo posle „influensera“ na polju lavande

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar