Foto: REUTERS/Lars Hagberg

Nakon dve nedelje protesta kamiondžija u Kanadi protiv obavezne vakcinacije, poznatih kao “Konvoj slobode”, premijer Ontarija Dag Ford proglasio je danas vanredno stanje u Ontariju.

Premijer Ford proglasio je vanredno stanje nakon što su demonstranti nastavili da zatvaraju važne delove Otave kao i veoma bitan most za trgovinu između Kanade i Amerike.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema njegovim rečima, uvođenje vanrednog stanja znači da će blokiranje ključne infrastrukture Ontarija od sada biti nelegalno.

“Biće posledica, i one će biti ozbiljne”, kazao je premijer, objasnivši da će se naredba odnositi na „sve koji ometaju kretanje robe, ljudi i usluga duž međunarodnih graničnih prelaza, aerodroma, luka i glavnih autoputeva“, prenosi BBC.

Demonstranti “Konvoja slobode” mogli bi da budu kažnjeni sa do godinu dana zatvora i $100,000 u kaznama.

Podsetimo, protest kamiondžija u Kanadi, nazvan „Konvoj slobode“, izveo je na ulice ljude koji se protive obaveznoj vakcinaciji protiv koronavirusa i traje već 14 dana.
Vođe pokreta kamiondžija rekli su da nemaju nameru da oslobode ulice i da su spremni da se suprotstave vlastima dok premijer Džastin Trido ne popusti oko vakcinskih zahteva.

Oni takođe pozivaju na smenu vlade Trudoa, iako je ona odgovorna za uvođenje samo nekoliko mera. Većinu anti-kovid mera u Kanadi uvele su provincijske vlade.

Bonus video: Drama u Kanadi: Kamiondžije blokirale važan most, zatvoreni Ford i Tojota

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare