Foto:EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je na konferenciji za medije naveo razloge zbog kojih on, ali i drugi član Šefik Džaferović, nisu ugostili ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavorva.

Komšić je naveo kako je za takvu odluku imao dva razloga – nedostatak državne zastave na jučerašnjem sastanku s Miloradom Dodikom te izjave kojima pozdravlja rezoluciju o vojnoj neutralnosti koju je donela Narodna skupština Republike Srpske.

Pročitajte još:

„Lavrov zna da takve odluke može doneti samo država, a u donošenju su učestvovali i predstavnici RS-a, kao i gospodin Dodik. On je svojim postupcima pokazao nepoštovanje ustavnog sistema i države Bosne i Hercegovine“, rekao je Komšić i dodao da su potezi jednog tako iskusnog diplomate unapred osmišljeni i da kao takvi nisu prijateljski prema Bosni i Hercegovini.

Naše opredjeljene je da s Rusijom imamo najbolje moguće odnose, što sada nije slučaj, dodao je on.

„Da stvar bude gora, juče je na društvenim mrežama objavljen stav portparolke ministra Lavrova, koji je svojevrsna pretnja. Utisak koji smo imali je da oni deo države tretiraju kao nezavisnu državu“, rekao je Komšić i dodao da ovakvi potezi Sergeja Lavora ne mogu biti tretirani kao diplomatski skandal, jer iza ruskog ministra stoji veliki aparat koji sve u našoj državi zna i sve prati.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar