U trenutku kada koronavirus kosi Severnu Koreju, njen lider Kim Džong Un slobodno se šeta bez maske. Poslednji snimci to najjasnije pokazuju. Na sahrani maršala korejske narodne armije Hjon Čol Haea, koji je navodno igrao ključnu ulogu u njegovom pripremanju za lidera zemlje, severnokorejski vođa bio je jedini koji nije nosio masku.

Na fotografijama se vidi kako Kim Džong Un, bez zaštitne maske, nosi kovčeg svog mentora sa drugim muškarcima koji imaju maske, pre nego što je bacio zemlju na njegov grob.

Pročitajte još:

Severna Koreja dugo je negirala da postoji korona na njenoj teritoriji. Tek pre nekoliko dana priznala je prvi slučaj. Ipak, tamošnji mediji najčećše pišu o „neidentifikovanoj groznici“.

Državna agencija je sopštila u ponedeljak da je 2,8 miliona ljudi obolelo od neidentifikovane groznice, ali da je samo 68 njih umrlo od kraja aprila, što je izuzetno niska stopa smrtnosti ako je bolest korona, kako se sumnja.

Kim Džong Un Foto:EPA-EFE/KCNA

U ponedeljak je saopšteno da je u poslednja 24 sata otkriveno 167.650 novih slučajeva groznice, što je primetan pad u odnosu na vrhunac od oko 390.000 zabeležen pre nedelju dana.

Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Rečeno je da je još jedna osoba umrla i da je stopa smrtnosti od groznice bila 0,002%.

Svetska zdravstvena organizacija je takođe zatražila više informacija o epidemiji, ali nije dobila odgovor.

BONUS VIDEO: Kim Džong Un predstavio novo naoružanje Severne Koreje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar