Foto: EPA-EFE/STR

Rusija nastoji da nađe slabe tačke u ukrajinskoj odbrani u blizini reke Severski Donjec u istočnoj Ukrajini, izjavio je danas portparol ukrajinskog ministarstva odbrane Oleksandr Motuzjanik.

On je za ukrajinsku televiziju rekao da ruske snage nisu odustale od pokušaja pokretanja jurišnih operacija u toj oblasti, prenosi Rojters.

Ako Rusija zauzme gradove Severodonjeck i Lisičansk na Severskom Donjecu, držaće ceo Lugansk, jednu od dve oblasti u regionu Donbasa u kome Moskva podržava dve samoproglašene separatističke republike, navodi britanska agencija.

Pročitajte još:

„Strateški cilj Rusije je potpuno uništenje Ukrajine. Neće nam dozvoliti da živimo u miru. Ruska Federacija želi da potpuno uništi ukrajinsku državnost i da ovde postavi vladu koju može da kontroliše“, rekao je Motuzjanik.

Rusija je ranije demantovala takve tvrdnje i saopštila da je njena „specijalna vojna operacija“ u Ukrajini namenjena razoružanju i „denacifikaciji“ zemlje, dok Kijev i njegovi saveznici nazivaju invaziju ničim izazvanim agresorskim ratom, navodi Rojters.

Motuzjanik je još rekao da je situacija mirnija u južnoj Ukrajini, gde Rusija pokušava da nametne svoju vlast na delu okupirane teritorije koja se proteže kroz oblasti oko Hersona i Zaporožja.

Sva dešavanja iz Ukrajine pratite na našem blogu uživo.

BONUS VIDEO Izricanje smrtne presude stranim plaćenicima u Ukrajini

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar