Foto: TANJUG/Michael Bell/The Canadian Press via AP, File

Majls Sanderson (32) koji je ubio 10 ljudi i ranio 17, umro je u kanadskoj provinciji Saskačevan 2022. godine, od posledica predoziranja kokainom, navodi se u danas objavljenom izveštaju patologa.

Sanderson (32) je bio u bekstvu nekoliko dana pre nego što je uhapšen u blizini Rosterna 7. septembra 2022. godine.

Tokom hapšenja mu je pozlilo, nakon čega je počeo da se grči i dat mu je nalokson, lek koji se koristi u slučajevima predoziranja opioidima. Nakon toga je prevezen u bolnicu, gde je konstatovana smrt.

Telo njegovog brata, 30-godišnjeg Demijena Sandersona, pronađeno je dva dana ranije u polju, u blizini mesta gde su njih dvojica ubili 10 osoba i ranili još 17 ljudi.

Demijen i Majls Sanderson osumnjičeni su da su početkom septembra 2022. godine ubili 10 osoba u starosedelačkoj zajednici i u obližnjem gradu u kanadskoj pokrajini Saskačevan.

Njihov zločin pokrenuo je pitanje zašto je Majls Sanderson, bivši zatvorenik sa 59 osuđujućih presuda i dugom istorijom nasilničkog ponašanja, uopšte bio na ulici, nakon što ga je u februaru pustila komisija za uslovni otpust, u trenutku kada je služio kaznu od preko četiri godine po optužbama koje su uključivale napad i pljačku.

Tri dana pre nego što je uhapšen, Sanderson je išao od kuće do kuće, udarajući nogama u vrata i napadajući ljude. Žrtve su pronađene na 13 lokacija u zajednici Džejms Smit Kri Nejšn i obližnjem selu Veldonu.

BONUS VIDEO: Svirepo ubistvo u Doboju šokiralo i javnost i policiju: Ovo su svi dosad poznati detalji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar