Foto: EPA-EFE/Jorge Torres

Let kanadske aviokompanije Vestdžet je otkazan a policija je pozvana na lice mesta jer jedno dete nije nosilo zaštitnu masku.

Svi putnici morali su da se iskrcaju sa leta od Kalgarija do Toronta nakon što je on otkazan..Otac deteta Safran Čaudri kaže da je Vestdžet tražio da njegova 19-mesečna kćerka nosi masku, ali da ona nije prestajala da plače.

S druge strane, iz kompanije navode da problem nije nastao zbog bebe, koja je premala da bi morala da nosi masku, već zbog drugog, trogodišnjeg deteta Čaudrija.

Pročitajte još

Čaudri je za BBC rekao da je njegova najstarija kćerka, koja ima tri godine, užinala pre poletanja, kada su im stjuardese prišle tražeći da oba deteta nose masku.

Kaže da su i on i supruga nosili maske i da su pitali da li dete može da završi užinu ali da im je rečeno da kompanija ima „politiku nulte tolerancije“ i da neće zatvoriti vrata aviona ako ona ne bude nosila masku.

Čaudri je naveo da je njegova trogodišnja kćerka ipak na kraju stavila masku, ali da je mlađa bila toliko uznemirena da je povraćala.

On tvrdi da se posada Vestdžeta ponašala agresivno i da im je rekla da pošto njihova najmlađa kćerka ne nosi masku, cela porodica mora da napusti avion.

Čaudri je rekao da im je posada rekla da ako ne napuste avion, mogu da budu uhapšeni, optuženi i završe u zatvoru.

Kasnije je, kako je naveo, saznao da, prema kanadskoj transportnoj politici, samo deca starija od dve godine moraju da nose maske, tako da njegova 19-mesečna kćera nije morala to da učini.

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)