Princ Endru
Princ Endru Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Slučaj koji je šokirao ceo svet okončan je vansudskom nagodbom. Britanski princ Endru pristao je da plati astronomsku odštetu Vidržiniji Đufre Roberts, ženi koja ga je optužila za silovanje kada je imala samo 17 godina. Čitav proces ne bi ni započeo da nije jedne fotografije koja je dokazala da su Đufre i Endru bili prisni, uprkos tvrdnjama princa da sa oštećenom nije imao kontakta.

Đufre je 2019. godine podnela tužbu protiv princa Endrua, i to pred sudom Sjedinjenih Američkih Država. Ona je ovim potezom želela da izbegne odbacivanje tužbe u Velikoj Britaniji, gde sin kraljice Elizabete ima imunitet.

Ona tvrdi da je princa Endrua upoznala u vikendici osuđenog pedofila Džefrija Epstajna i njegove devojke Gislejn Maksvel. Te večeri je, kako kaže, bila primorana na seksualni odnos sa njim, nakon čega se više nisu videli.

Foto:BBC / Ferrari / Profimedia

„Bilo im je lako da dobiju zabavu koju su hteli. Sela sam princu u krilo i on je počeo da dodiruje moje grudi prvo rukom od lutke, a zatim svojom. Nije dugo trajalo, koliko se sećam. Bilo je odvratno. Brzo je završio, ustao je i zahvalio mi. Ja sam ostala na krevetu, posramljena. Osećala sam se prljavo i odmah otišla na tuširanje“, navela je ona.

Iako isprva sumnjičava prema optužbama Đufre Roberts, britanska javnost je poverovala u navode o silovanju kada je isplivala fotografija iz „Epstajnove kuće strave“. Na njoj su zagrljeni princ i Virdžinija, dok se u pozadini vidi i Gislejn Maksvel.

Foto:Capital Pictures / Capital pictures / Profimedia

Nakon objavljivanja fotografije postalo je jasno da se princ suočava sa teškim osudama, dok je u međuvremenu ostao i bez titule i pojedinih kraljevskih privilegija.

Iako su njegovi advokati više puta pokušali da obustave ceo proces, sudija u Americi procenio je da princ može krivično da odgovara, ukoliko se utvrdi da je kriv.

POGLEDAJTE JOŠ:

U jeku skandala i sve većeg nepoverenja javnosti, princ Endru je ipak odlučio da se nagodi van suda. On će, pored sudske odštete, uplatiti i donaciju fondaciji Virdžiniji Đufre Roberts.

„Princ Endru namerava da da značajnu donaciju dobrotvornoj organizaciji gospođe Đufre u znak podrške žrtvama. On nikada nije nameravao da omalovaži lik Đufre. Prihvata da je ona patila i kao žrtva zlostavljanja, i kao rezultat nepravednih javnih napada“, piše u sudskom dokumentu.

Međutim, kako će princ biti primoran da plati odštetu čiji iznos još uvek nije poznat, ali se procenjuje da je reč o 14 miliona evra, njemu će pomoći i majka – kraljica Elizabeta.

Kako bi izbegla dodatno poniženje svoje porodice, ona je odlučila da pokrije deo sume, ali kraljevski biografi pretpostavljaju da će Endru sada ostati bez ono malo privilegija što mu je ostalo.

BONUS VIDEO Veze srpske i britanske kraljevske porodice

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar