Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY/GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN/Alexander NEMENOV / AFP / Taisiya Borshigova / TASS / Yelena Afonina / TASS / Profimedia

Čečenski vođa Ramzan Kadirov je na svom ličnom Telegram kanalu poručio da Rusija "treba odgovoriti" organizatorima napada dronovima na Kremlj, ali ne odmah.

Kadirov smatra da je napad bespilotnim letelicama bio „provokacija i povod za preduzimanje akcije većih razmera“, uključujući i „masovno tepih bombardovanje“ ukrajinskih gradova.

Čečenski vođa je u svojoj objavio pohvalio „suzdržanost i mudrost“ ruskog predsednika Vladimira Putina jer „nije popustio na podlu provokaciju“, prenosi Index.hr.

Napomenuo je da će odgovorni za napad snositi „pravednu, zasluženu kaznu“, ali da je za to „još rano“. Tvrdi da je zadatak Rusije „obnoviti globalne institucije pravde“, prenosi Meduza.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dakle, danas provokacija ne sme i neće promeniti planirani tok specijalne vojne operacije. Da, bio je to napad na predsednika, a time i na državu, a time i na sve građane Ruske Federacije. Ali to ne sme uticati na naše osmišljene planove i interese. Naravno da će biti odmazde. Imaće preciznost hirurga i draguljara“, zaključio je.

Rusija je u sredu objavila kako su ukrajinske snage tokom noći iskoristile dva drona za napad na Kremlj. Naveli su kako su dronovi onesposobljeni radarskom opremom. Dodali su kako u napadu nije bilo žrtava, ali su ga nazvali „pokušajem ubistva“ Vladimira Putina.

BONUS VIDEO: Pogled s desna u Srbiju: Građani veruju Vučiću, vole Putina, Sija i Orbana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar