Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia, Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia, Ignacio Marin / AFP / Profimedia, Ignacio Marin / AFP / Profimedia, Shutterstock

Šef ruske paravojne formacije Jevgenije Prigožin preti da će do srede, 10. maja povući svoje trupe iz ukrajinskog grada Bahmuta zbog toga što njegova vojska nestaje bez zaliha municije.

Inače, ovoj vesti je prethodio snimak objavljen na mrežama koji je izazvao opštu pometnju u Kremlju.

Naime, u tom videu se vidi kako „Putinov kuvar“ izgovara gnusne psovke, koje su prema pisanju CNN, upućene ruskom vojnom vrhu.

Na snimku, Prigožin stoji pored navodnih tela svojih plaćenika i napada Kremlj.

Pročitajte još:

„Ovi momci su Vagnerovci koji su danas umrli. Krv je još sveža. Sve ih snimite. Ovo su nečiji očevi i sinovi. A vi koji nam ne date municiju gorite u paklu! Vi sedite po svojim luksuznim klubovima, deca su vam zavisna od snimanja videa za Jutjub. Mislite da ste gospodari ovog života?“ Mislite da možete da raspolažete njihovim životima? Ako imate skladišta puna municije, onda možete“, kaže Prigožin na snimku.

Na snimku on traži da mu se dostavi municija i poziva ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerija Gerasimova da pogledaju tela.

BONUS VIDEO Ukrajinci uništili rusko skladište u Bahmutu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar