Vladimir Putin i Ramzan Kadirov Foto: EPA-EFE/ALEKSEY NIKOLSKYI/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Ramazan Kadirov, jedan od najlojalnijih Putinov saveznika, rekao je da u Čečeniji neće biti mobilizacije, iako je ruskoj vojsci povećanje trupa i više nego potrebno.

Naim, Kadirov je gostujući u jednoj emisiji rekao da Čečenija je „prebacila plan pomoći Rusiji za 254 odsto“.

„Taj plan u Čečenskoj Republici preispunjen je za 254 odsto. Takvi pokazatelji postignuti su ranije formiranjem novih jedinica Ministarstva obrane Ruske Federacije. Svi kandidati za službu prošli su kroz Vojni komesarijat. Taj smo mehanizam razradili od samog početka, i pre objave delimične mobilizacije“, rekao je Kadirov.

Zbog toga je, kako kaže, u rat u Ukrajini dosad otišlo 20.000 Čečena.

Pročitajte još:

„Čečenija je i više nego ispunila sve planove. Osim toga, Čečenija ima rezervu od više hiljada dobrovoljaca koji će, ako bude potrebno, moći ući u redove odbrane“, rekao je Kadirov.

Čečenske majke i žene mogu ostati mirne

U Groznom, glavnom gradu Čečenije, pre dva dana održan je manji protest protiv mobilizacije. Kadirov je zapretio svima koji budu protestvovali.

Ali, dodaje da čečenske majke i žene mogu ostati mirne, misleći pritom da neće biti mobilizacije njihovih članova porodica.

„Stoga pozivam stanovništvo Čečenske Republike, posebno naše voljene i poštovane majke, da ostanu mirni“, rekao je Kadirov.

BONUS VIDEO Cene avio karata obaraju rekorde: Od 1.600 do 5.600$ za beg iz Moskve u Beograd

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)