Foto: Printscreen Facebook/Romain Chevrel, HANDOUT / AFP / Profimedia

Francusku je šokiralo silovanje i ubistvo 14-godišnje devojčice na jugu zemlje i to samo nekoliko nedelja nakon brutalnog ubistva 12-godišnje Lole Davije u Parizu.

Policija je u petak uhapsila Romena Ševrela (31) osumnjičenog za silovanje i ubistvo Vanese (14).

Foto: Printscreen Facebook/Romain Chevrel

Ševrel ju je tog dana naterao da uđe u njegov automobil nakon što je izašla iz škole u gradu Tonen na jugu zemlje.

Foto: Printscreen Facebook/Romain Chevrel

Telo devojčice je ostavio u napuštenoj kući, ali je policija uspela brzo da ga identifikuje uz pomoć nadzornih kamera, navele su vlasti.

Foto: Printscreen Facebook

„Kada je policija otišla da ga uhapsi u njegovom stanu u gradu Marmand, rekao je da „zna zašto su ovde“ i priznao je zločin“, rekao je tužilac.

Osumnjičeni je od ranije poznat policiji. Naime, bio je osuđen na 15 dana uslovne kazne zbog seksualne agresije prema drugom maloletniku 2006. godine, kada je osumnjičeni imao samo 15 godina.

Do novog ubistva došlo je samo nekoliko nedelja nakon što je Francusku potreslo brutalno ubistvo 12-godišnje Lole Davijet u Parizu, čije je telo pronađeno u koferu u blizini njenog stana.

Foto: Printscreen Facebook

Glavna osumnjičena u ovom slučaju, 24-godišnja žena, optužena je za ubistvo, silovanje i mučenje.

Pročitajte još:

Lolino ubistvo postalo je izvor političkih tenzija, a opozicione stranke su iskoristile profil osumnjičene – ilegalnog imigranta – da bi pozvale na strožiju imigracionu politiku.

U oba slučaja, krajnje desničarska opozicija je kritikovala pravosudne i političke vlasti da su meki prema zločinima i da ne čine dovoljno da opasne pojedince drže podalje od ulica.

Dante Rinodo, gradonačelnik Tonena, rekao je novinarima u ponedeljak da roditelji devojčice, koji su kolumbijskog porekla, žele da sahrane ćerku u Granadi u Španiji, gde je porodica živela nekoliko godina pre nego što se preselila u Francusku, piše „Telegraf“.

Rekao je da je pokrenuo onlajn kampanju za prikupljanje pomoći porodici, au gradu će u petak biti organizovan marš.

BONUS VIDEO Digitalno nasilje i naša deca: Stručnjaci u „Utisku“ kako da zaštitimo najmilije od ove pošasti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar