Vladimir Joković Foto: gov.me

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kaže da veruje da će Vlada Crne Gore potpisati pristupanje Otvorenom Balkanu, što bi značilo težnju dobrim odnosima sa zemljama u regionu.

Rekao je i da će predsednika Skupštine Danijela Ðurović možda već u januaru-februaru raspisati predsedničke izbore.

„Oni koji pričaju da se pravi “velika Srbija“ ili “velika Albanija“, znamo da nije ni jedno ni drugo. Ovo je prvenstveno ekonomska tema. Šarl Mišel nam je rekao da je to dobra ideja, da je to dopuna Berlinskog procesa. Gabrijel Eskobar je rekao da je Otvoreni Bakan treći stub američke politike na Balkanu. Varhelji je rekao da bi Crna Gora trebalo da pristupi toj inicijativi“, rekao je Joković novinarima u Podgorici.

Vladimir Joković, SNP, Crna Gora, gost, emisija Pregled dana Newsmax Adria
Vladimir Joković Foto: Newsmax Adria

Dodao je da žele da Crna Gora bude deo EU, ali i da isto tako teže ka dobrim odnosima u regionu.

Joković je naveo da je popis stanovništva jedan od prioriteta 43. vlade i istakao da će Zakon o popisu biti usvojen u parlamentu.

„Svi gledaju kako će se ko izjasniti, to je bitno, ali su suština i druge teme – koliko ima domaćinstava, koliko se mladih iselilo, koliko dece se upisalo u školu… Mi se zalažemo da svakih deset godina bude popis, jer je to evropski standard“, naveo je Joković.

Joković je kazao i da će predsjednica Skupštine Danijela Ðurović možda već u januaru-februaru raspisati predsedničke izbore, a da će parlamentarni doći 2024.

Foto: Vlada Crne Gore

Na konferenciji je kazao da se SNP zalaže da se izaberu četiri sudije, kako bi Ustavni sud delovao u punom kapacitetu.

„Mi biramo kredibilne sudije, koje su dokazale da mogu da iznesu i budu sudije Ustavnog suda“, istakao je i dodao da u DPS-u ne mogu da se naviknu da su opozicija i da nova parlamentarna većina može da izabere te sudije.

POGLEDAJTE JOŠ:

Zanimljivo je, dodaje, da samo dva politička subjekta traže da izbori budu što pre – Pokret „Evropa sad“ i DPS.

„Mene i te kako intrigira zašto DPS traži izbore. Kako je Pokret Evropa sad postao vlast? Glasovima SNP, GP URA, DF-a i Demokrata“, rekao je Joković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar