Vladimir Joković Foto:skupstina.me

Tridesetog avgusta poslali smo Demokratsku partiju socijalista (DPS) na margine političke istorije, međutim, skorašnja dešavanja su pokazala da borba nije završena i da je potrebno nastaviti rad na obezbeđenju boljeg života i ravnopravnosti naših građana i otvaranju novih radnih mesta, saopštio je Vladimir Joković, predsednik Socijalističke narodne partije (SNP).

„Na današnji dan pre 24 godine osnovana je Socijalistička narodna partija Crne Gore. Čestitam našim članovima ovaj značajan datum i iskazujem zadovoljstvo što smo sačuvali sve vrednosti koje su bile deo naših osnivačkih i programskih načela. Kao jedna od najstarijih partija u Crnoj Gori, SNP se izborila za svoju osnovnu ideju, koja je ne samo sačuvana, nego je u potpunosti došla do izražaja na izborima održanim 30. avgusta 2020. godine“, istakao je Joković, a saopšteno je iz SNP.

On je dodao da valja i danas podsetiti da su mnogi priželjkivali nestanak SNP i u tom pravcu nisu birali sredstva.

Vladimir Joković, SNP, Crna Gora, gost, emisija Pregled dana Newsmax Adria
Vladimir Joković Foto: Newsmax Adria

„Prošli smo trnovit put, imali i lepe i teške trenutke, uspone i padove, ali smo sačuvali snagu i veru u bolje sutra i lepšu budućnost za naše građane. Zahvaljujući našem časnom i čestitom članstvu, zbog Crne Gore i svih onih koji veruju u našu ideju, postali smo nezaobilazan politički faktor bez kojeg se ne mogu donositi krupne državničke odluke. Na svakom koraku potvrđivali smo svoju odgovornost i nikada nismo izdali državu i građane. Tridesetog avgusta ostvaren je deo naših političkih ambicija i želja – poslali smo Demokratsku partiju socijalista na margine političke istorije. Međutim, skorašnja dešavanja su pokazala da borba nije završena i da je potrebno nastaviti rad na obezbeđenju boljeg života i ravnopravnosti naših građana i otvaranju novih radnih mesta“, zazao je Joković.

Poručio je da su se kao dio parlamentarne većine formirane nakon 30. avgusta 2020. godine trudili da stave po strani sve različitosti i nesporazume i da krenu u konačan obračun sa lošim nasleđem bivše vlasti.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Međutim, naši pozivi na saradnju, toleranciju i međusobno razumevanje često su ostajali bez odjeka. Danas smo na putu stvaranja evropske, moderne Crne Gore koja će služiti na ponos našim građanima i koja će uživati ugled u međunarodnom okruženju. Iako smo konstantno pod udarima pojedinih političkih subjekata i iz vlasti i iz opozicije, sigurni smo da smo na pravom putu i da ćemo svojim radom i sa proverenim kadrovima doprineti osnovnim ciljevima evropske Crne Gore, među kojima su najvažniji bolji ekonomski standard građana, jake institucije, vladavina prava, odblokiranje procesa evropskih integracija, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC, održavanje popisa stanovništva, itd“, rekao je Joković.

Kazao je da sve što rade, rade zbog budućnosti svoje dece.

„Upravo zbog mladih generacija koje želimo da zadržimo u Crnoj Gori i obezbedimo im život dostojan čoveka, spremni smo na svaku žrtvu i davanje punog doprinosa ostvarenju svih potencijala našeg društva. Idemo dalje, čestitam još jednom članovima SNP-a 24 godine od osnivanja i pozivam ih na još čvršće jedinstvo i zajedništvo. Nastavljamo da radimo za dobro Crne Gore i njenih građana“, zaključio je Joković, prenele su Vijesti.

BONUS VIDEO Abazović o sankcijama Rusiji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar