Foto: Sindicato Unificado de Policía/lavanguardia.com

Miloš Peruničić, Kavčanin koji je likvidiran u Marbelji, učestvovao je u pripremi atentata na Ivu Pukanića, vlasnika "Nacionala" 2008. godine.

Miloš Peruničić (30), bio je osuđenik zatvora u Sremskoj Mitrovici, a dovodio se u vezu sa ubistvom Ive Pukanića. Miloš Peruničić je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici služio višegodišnju kaznu zatvora zbog pljačke Delta banke.

Robert Matanić, koji je osumnjičen za ubistvo Ive Pukanića, dovodio je Miloša Peruničića u vezu s likvidacijom vlasnika „Nacionala“. On je hrvatskoj policiji rekao da je Željka Milovanovića i Bojana Gudurića, koji su takođe osumnjičeni za ubistvo Pukanića, upoznao u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, i to preko Miloša Peruničića iz Crne Gore. Peruničić je s Milovanovićem uhapšen zbog pljačke Delta banke. Matanić je ispričao da je zajedno s njima planirao neuspeli beg iz zatvora.

Matanić je rekao da je u leto 2008. godine upravo Miloš Peruničić bio osoba koja mu je javila da u Zagreb dolaze Gudurić i Milovanović i naložio mu da na svaki način pomogne toj dvojici. Ako su te Matanićeve tvrdnje istinite, Peruničić bi mogao biti važna karika u lancu prema naručitelju ubistva Pukanića. Jedini logični zaključak bio bi da je upravo Peruničić po nečijem nalogu bio koordinator osnivanja grupe koja je ubila Pukanića.

Miloš Peruničić, Foto: pirivatna arhiva

Prema pisanju hrvatskih medija, Miloš Peruničić je 2003. godine uhapšen zajedno sa Željkom Milovanovićem samo 45 minuta nakon pljačke poslovnice Delta banke u Beogradu. Veći deo 2004. obojica su bili u pritvoru dok im se sudilo za tu pljačku. Krajem oktobra 2004, za vreme jednog od suđenja u Palati pravde, Željko Milovanović iskoristio je nepažnju čuvara i pobegao kroz prozor toaleta, a Peruničić je posle suđenja upućen na izdržavanje kazne u zatvor u Sremskoj Mitrovici.

Tamo je kasnije upoznao Bojana Gudurića, koji je 2005. godine uhapšen kao pripadnik desetočlane kriminalne grupe koju je policija teretila za seriju pljački benzinskih pumpi, kladionica i pošti. U međuvremenu, u zatvor je došao i Robert Matanić, koji je u martu 2005. uhapšen u Negotinu. Punih godinu i po dana Peruničić, Gudurić i Matanić proveli su u ćelijama zatvora u Sremskoj Mitrovici.
Peruničić je u vreme ubistva Pukanića bio na odsustvu i da se posle vratio u zatvor.

Peruničić je imao pravo na dopuste, pa je i nekoliko dana kad se atentat dogodio u centru Zagreba bio na slobodi. Međutim, ispituje se kako je Peruničić dospeo u poluotvoreni deo zatvora u Sremskoj Mitrovici. Posle hapšenja Sretena Jocića – Joce Amsterdama, Peruničić je vraćen u tzv. drugu zgradu, u strogu izolaciju, i pod specijalnim je tretmanom.

Peruničić godinama nije živeo Crnoj Gori.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare