Foto: TANJUG/Heywood Yu/The Canadian Press via AP

Jedan od osumnjičenih za jedan od najsmrtonosnijih napada u Kanadi pronađen je mrtav, saopštila je policija, ali je upozorila da je njegov saučesnik i dalje na slobodi.

Telo Demijena Sandersona pronađeno je sa vidljivim ranama na travi u blizini kuće koju je pregledala policija. Ne veruje se da je on sam sebi naneo povrede, piše Gardijan.

Policija je saopštila da je njegov brat Majls i dalje na slobodi i da se veruje da je tražio utočište u glavnom gradu provincije Regina. Policija je saopštila da veruje da je i on zadobio povrede.

Kanada se još uvek suočava sa jednim od najsmrtonosnijih napada u svojoj istoriji dok policija iz više provincija pojačava potragu.

U nedelju ujutro, dvojica muškaraca napala su ljude u starosedelačkoj zajednici u Saskačevanu i susednom selu. Najmanje 19 osoba je povređeno pre nego što su osumnjičeni pobegli ukradenim vozilom.

Premijer Džastin Trudo opisao je napade kao „užasne i srceparajuće“.

„Ovakvom nasilju, ili bilo kakvom nasilju, nema mesta u našoj zemlji“, rekao je on novinarima u ponedeljak popodne, obećavajući podršku svoje vlade kako u potrazi za osumnjičenima, tako i žrtvama masovnog ubistva.

Najveći deo napada dogodio se u naciji Džejms Smit Kri, starosedelačkoj zajednici od 3.400 ljudi, i selu Veldon. Policija je saopštila da istražuje 13 odvojenih lokacija kao mesta zločina.

Kraljevska kanadska konjička policija identifikovala je Demijena i Majlsa Sandersona kao dvojicu osumnjičenih za ubistva. Oni su saopštili da su braća Sanderson zvanično optuženi za ubistvo prvog stepena, pokušaj ubistva i provalu.

Ronda Blekmor, zapovednica Kraljevske kanadske konjičke policije, je rekla da još nema motiva, ali se pretpostavlja da su muškarci naoružani i opasni. Majls Sanderson je tražen od maja zbog kršenja uslovne slobode.

BONUS VIDEO: Krvavi pir u Kanadi: Nasmrt izboli 10 ljudi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar