Foto: TANJUG/Heywood Yu/The Canadian Press via AP

Mogući motiv za krvoproliće u Kanadi je droga, nagovestio je policijski zapovednik Bobi Kameron iz domorodačke zajednice u kojoj se dogodio napad. Policija nije objavila zvaničan motiv napada, a potraga za dvojicom napadača, koji su nožem ubili desetoro ljudi i ranili najmanje 15, i dalje je u toku.

Policija je imenovala Dejmijena Sandersona (31) i Majlsa Sandersona (30) kao osumnjičene. Kako je navedeno, osumnjičeni su koristili crni Nisan, ali nije jasno da li promenili automobil u međuvremenu.

Ronda Blekmor, zapovednica Kraljevske kanadske konjičke policije, rekla je istraga trenutno pokušava da utvrditi odnos između dvojice osumnjičenih, kao i jesu li od ranije bili poznati policiji. Ona nije govorila o motivu napada, ali policijski zapovednik Bobi Kameron iz domorodačke zajednice u kojoj se dogodio napad sugerisao je da bi pokolj mogao biti povezan sa drogom, prenosi Jutarnji list.

„Išli su od vrata do vrata“

Kanadska policija objavila je da prvi hitan poziv primila u 05:40 po lokalnom vremenu u Regini, glavnom gradu kanadske pokrajine Saskačevan. Ubrzo je usledila nekolicina poziva u pomoć, a lokalni novinar Logan Stein rekao je za BBC da se čini da su „napadači išli od vrata do vrata napadajući meštane“.

PROČITAJTE JOŠ:

Napadi su se dogodili na više lokacija, a policija istražuje 13 mesta na kojima su pronađene ili mrtve ili povređene osobe.

Prema navodima policije, čini se da su neke od žrtava bile planirane mete osumnjičenih, dok su druge nasumično napadnute.

Vlasti su Demijana Sandersona opisale kao 31-godišnjeg muškarca koji je visok 170 centimetara i težak oko 70 kilograma. Ima crnu kosu i smeđe oči. Majls Sanderson opisan je kao 30-godišnji muškarac visok 185 centimetara i težak oko 108 kilograma. Ima smeđu kosu i smeđe oči.

U međuvremenu su se pojavile i prve infomacije o žrtvama. U pokolju je stradao 77-godišnji udovac Ves Peterson i majka dvoje dece.

BONUS VIDEO: Kalifornija – napadač ubijao ljude u nekoliko prodavnica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar