Ivan Pernar Foto: Instagram/pernar.ivan

Obuka iz jedrenja za hrvatskog političara Ivana Pernara se naprasno završila. Naime, kako je u svom blogu opisala kapetanica Leksi, Ivan je svojim rasističkim i homofobnim stavovima i komentarima prevršio svaku meru pa je i tolerantnoj Kanađanki prekipelo i zbog toga je odlučila da ga iskrca sa jedrilice na Karibima čim joj se za to pruži prilika.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je napisala u svom blogu, Ivan stalno govori o traženju istine i crvenoj i plavoj piluli te konstantno traži da ga opisuje u najboljem mogućem svetlu.

Međutim, kako kaže Leksi, takva vrsta političke korektnost njoj nimalo ne leži, prenois Jutarnji list.

Kazala je kako su je tokom Pernarovog boravka na jedrilici pokušali kontaktirati mnogi Hrvati koji su bivšeg saborskog poslanika opisali kao jedno veliko dete. Leksi kaže kako u toj oceni nisu pogrešili.

No ono što ju je najviše razljutilo i razočaralo je to što je otkrila da je Pernar, kako kaže, ‘divlji rasista’.

‘Njegove rečenice često počinju s ‘…crnci’, ili kaže ‘u društvu sa crncem se nikada ne možeš opustiti’, stalno spominje i citira Hitlera, govori da su Jevreji krivi za ovo ili ono, ‘holokaust je samo jevrejska propaganda’, ‘ropstvo je bilo samo crnačka propaganda’ i slično’, kaže Leksi.

‘Istina je! Član moje posade je rasistički sociopata koji voli naciste!’

‘Kad god se nasmeje nečemu što je video na svom mobilnom telefonu ili računaru, naučila sam da ga ne pitam o čemu se radi jer već unapred znam da je u pitanju najuvredljivija rasistička stvar koju možete zamisliti’, kaže Leksi.

‘Mislim da je Hrvatska to već znala. Dakle, osim što mi je lagao o svojim ekstremnim prehrambenim potrebama, skrivao je svoje sulude ideje i uverenja te činjenicu da je narcis. Nekoliko puta je rekao gadne stvari o gejevima, iako zna da sam biseksualna. Bila sam jasna s njim: začepi ili odlazi. Veruj u što god želiš, ali zadrži mržnju za sebe’, kaže Leksi o Pernarovim stavovima.

Ni kad su u pitanju njegove mornarske veštine, Leksi nije oduševljena.

‘Stalno podbacuje. Uopšte nije koristan. Više je teret nego pomoć. Još uvek moram sama odraditi 95 odsto svih poslova oko jedrenja. Ne bavi se plovidbom, ne obraća pažnju, nije proaktivan i nije prisutan u trenutku, uvek je na telefonu ili izgubljen u svojim mislima. Gotovo da uopšte ne primećuje moje postojanje ili brod’, kaže Leksi te dodaje kako ju je Pernar nedavno preko telefona ogovarao sa jednom Slovenkom koju oboje poznaju. Osim toga, nekoliko se puta izdrao na svoju skipericu i učiteljicu.

Zbog svega navedenog, Pernarovo jedrenje će naprasno završiti jer Leksi planira da ga iskrca čim se za to ukaže prilika.

BONUS VIDEO: Milanović brani Dodika

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar