Albert i Šarlin od Monaka Foto: ERIC GAILLARD / AFP / Profimedia

Za većinu ljudi, medeni mesec je najlepši period, jer je to prilika da mladenci provedu gotovo svaki trenutak zajedno. Međutim, to izgleda da ne važi za princa Alberta od Monaka i njegovu suprugu princezu Šarlin, koji su nakon svog venčanja 2011. godine, prema pisanju medija, medeni mesec proveli spavajući u odvojenim hotelima. Ovaj par već godinama intrigira javnost, a priča o medenom mesecu je možda jedna od najšokantnijih iz njihovih burnih života.

Medeni mesec u Južnoj Africi počeo je upoznavanjem lidera te zemlje Džejkoba Zume. Nakon zajednički provedenog dana, lokalni list je objavio da je par otišao u odvojenim vozilima.

Foto: Olivier Huitel / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia

Misterija se dodatno produbila kada se ispostavilo da je princ Albert odseo u hotelu Hilton u Durbanu, a Šarlin u hotelu Oister Bok u Umhlangi. Ovi hoteli su udaljeni oko 16 kilometara.

Uprkos spekulacijama, kasnije se utvrdilo da je razlog odvajanja jasan – princ je ostao u Durbanu, jer je sledećeg jutra imao službeni sastanak i bio je zabrinut da će upasti u gužvu.

Princeza Šarlin Princess Charlene of Monaco
Princeza Šarlin Foto: Frederic DIDES / Sipa Press / Profimedia

Ove navode, potvrdio je i princezin otac, penzionisani prodavac fotokopir aparata Majk Vitstok.

„Albert je prisustvovao konferenciji za Međunarodni olimpijski komitet u Hiltonu. Konferencija je počinjala u sedam ujutru i Albert nije želeo da ustaje rano i još upadne u gužvu u saobraćaju“, rekao je on.

Izvor iz Palate Monako je kasnije potvrdio da je „iz praktičnih razloga bilo bolje“ da princ ostane u Hiltonu.

Foto:Olivier Huitel / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia

Međutim, niko nije objasnio zašto Šarlin nije ostala u Hiltonu sa svojim suprugom.

Nekoliko nedelja nakon tog julskog venčanja usledio je skandal – pojavile su se tvrdnje da princ Albert ima vanbračno dete. Odmah je uradio test očinstva kako bi odbacio optužbe. Ovaj princ je u tom trenutku iz prethodnih veza već imao dvoje dece.

Najstariju ćerku Jazmin Grejs Grimaldi (31) dobio je sa američkom agentkinjom za nekretnine Tamarom Rotolo, a sina Aleksandra Grimaldija-Kostea (19) dobio je sa bivšom stjuardesom Er Fransa Nikol Kost.

Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kako piše britanski Dejli mejl, ta komplikovana pozadina mogla je samo da oteža odnos Alberta i Šarlin, koji je izgledao problematično i pre venčanja.

Pojavile su se spekulacije da je Šarlin već pokušala da pobegne iz Monaka, i to u tri navrata – prvi put samo dva dana pre venčanja.

Princ Albert i princeza Šarlin Foto: EPA-EFE/Andy Rain

Priča se da je ova princeza, rođena u Zimbabveu, pokušala da ode u Južnu Afriku pošto je čula da princ ima vanbračno dete. Posle se spekulisalo da su princezu zvaničnici Monaka nagovorili da se vrati u zemlju. Navodno, princeza je dobila garancije da će moći da ode ukoliko princu obezbedi naslednika, jer nijedno od njegove dece ne može da postane prestolonaslednik, jer su rođena van braka.

Dve godine kasnije, princeza je negirala glasine i nazvala te spekulacije „lažnim“.

Foto: Jean-Charles Vinaj / Pool Monaco / Bestimage / Profimedia

Uprkos teškom početku, princ i princeza su ostali zajedno i proslavili prošle godine 12 godina braka u kojem su dobili blizance – princezu Gabrijelu i princa Žaka.

Ipak, glasine su nastavile da se gomilaju i 2020. godine u javnost je procurila još jedna vest – nepoznata Brazilka rekla je da sa princom ima ćerku koju je dobila 2005. godine.

Princeza Šarlin od Monaka

Prinčevi advokati odbacili su tu tvrdnju kao „prevaru“.

Ubrzo nakon toga, u maju 2021, princeza se vratila u Južnu Afriku, gde je ostala veći deo godine, a kao razlog odlaska navela je loše zdravlje.

„Nije otišla, jer je bila ljuta na mene ili na bilo koga drugog… Nije otišla u izgnanstvo. Otišla je iz medicinskih razloga“, rekao je Albert.

Pročitajte još...

Princeza je kasnije rekla da joj je „žao što neki mediji plasiraju takve glasine o njenom životu i braku“.

Razmišljajući o prvom susretu sa princom, ova bivša olimpijska plivačica, rekla je da je bila na takmičenju kada je prvi put srela princa.

„Imala sam 22 godine i nisam bila dovoljno emotivno zrela za vezu. Ali u trenutku kada sam upoznala Alberta, osetila sam da je to sudbina. Osetila sam kako mi kolena klecaju. To jeste pomalo otrcno reći, ali je istina – znala sam da je on taj“, rekla je Šarlin početkom godine za Tatler.

BONUS VIDEO Princ Vilijam i Kejt Midlton gledaju Đokovića