Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Platforma "Cijepise", na kojoj se građani Hrvatske elektronski prijavljuju za vakcinaciju protiv kovid-19, doživela je potpuni kolaps.

PROČITAJTE JOŠ:

Platforma se po hrvatskim županijama uopšte ne koristi, a Zvonimir Šostar, šef Nastavnog zavoda „Dr. Andrija Štampar“, potvrdio je da je imunizaciju preko sistema „Cijepise“ prekinuo i Grad Zagreb i ne namerava da je nastavlja.

„Tačno je, primaju se isključivo oni koji su se prijavili preko svojih porodičnih lekara. Preko platforme ‘Cijepise’ više uopšte ne vakcinišemo“, rekao je jutros Indexu Šostar.

On je pojasnio i razloge za takvu odluku i naveo da su na sastanku sa informatičarima, dobili odgovor da platforma ne radi ni u jednoj županiji i da su se onda odlučili za model da domovi zdravlja vakcinišu, a da zakazuju porodični lekari preko centralnog zdravstvenog sistema Ceziha, prenosi Tanjug.

Ssostar je upozorio na pored generalno lošeg odziva na platformi i na veliki tehnički problem, koji je jedan od ključnih razloga zašto su odustali od nje.

„Platforma sada prikazuje samo inicijale, to nam stvara velike probleme. Vi ne možete proveriti vakcinalni status preko inicijala, moramo raditi provere, što iziskuje dodatno vreme“, kaže Šostar.

Index podseća da je juče otkriven još jedan ogroman propust platforme, zbog greške u sistemu „Cijepise“ verovatno je nestalo 4000 onih koji su se prvi prijavili.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar