Foto:EPA-EFE

Masovna imunizacija stanovništva u Crnoj Gori kasni i obe doze vakcine primilo je tek 3,1 odsto stanovništva.

PROČITAJTE JOŠ:

Taj podatak brine epidemiologe, ali i hotelijere, koji tvrde da nadležni nisu rešili brojne probleme pred početak turističke sezone. Takođe, oni smatraju da nadležni treba da odrede i hotele za smeštaj zaraženih turista, prenosi portal CdM pisanje Dana.

Hotelijer iz Budve Dragan Purko Ivančević rekao je da ako Vlada ubrzo ne reši problem spore vakcinacije, teško će moći da dogovore sa bilo kim dolazak turista u Crnu Goru.

On je istakao da Crna Gora, i pored zahteva te grane privrede, nema kovid hotele za turiste koji budu inficirani tokom letovanja, prenosi Tanjug.

„Svaka država je to riješila, a mi to još nemamo. Počev od imunizacije, i to je jedan od preduslova da se odrede hoteli u kojima će biti lečeni i smešteni zaraženi. Nadležni su obećali da će to biti rešeno, ali još nemamo ništa konretno. Sve dok se ne reši pitanje imunizacije i hotela za zaražene, ne možemo da ugovaramo dolazak turista“, ukazao je Ivančević.

Prema njegovim rečima, pitanje svih pitanja je imunizacija direktnih učesnika u turizmu.

„Vlada mora da se potrudi da obezbedi vakcine, a mi u turizmu da se što pre vakcinišemo i eliminišemo sve kontakte sa gostima koji im mogu ugroziti zdravlje“, istakao je Ivančević.

Predsednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) i suvlasnik hotela Splendid Željko Radulović rekao je da se neopravdano kasni sa vakcinacijom građana i turističkih radnika pred početak sezone.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar