It sektor
Foto: Profimedia.rs

Sadržaj onlajn nastave moći će da se prati i u zemljama u kojima nema značajne jezične barijere, najavila hrvatska ministarka neuke i obrazovanja Blaženka Divjak.

Pravila onlajn nastave ita su kao u školi, za vređanje i neprimerene sadržaje može se dobiti bilo kakva disciplicnska mera koja je predviđena pravilnikom, ukor i sve drugo.

Ministarka nauke i  obrazovanja Blaženka Divjak rekla je uoči uvođenja učenja na daljinu, da su pravila ponašanja u virtuelnoj učionici ista kao u školi, te pozvala sve da to poštuju.

‘Kao da vas mama gleda dok ste u učionici’

PRPČITAJTE JOŠ

Divjak je zamolila učitelje, roditelje, a i učenike da sami sebe upozore da treba pristojno da se ponaša u virtuelnom svetu, “kao da vas mama gleda dok ste u učionici”.

Podsetila je da su u dve nedelje stvorili sistem  koji danas pokriva više od pola milijona ljudi, dece, učenika, zaradnika u školama, a kada se tome pridoda visoko školstvo bit će ih oko 800 hiljada. “

Divjak očekuje daljnju disciplinu, nužnu da bi se sve provelo kako treba, saradnju, strpljenje kada se naiđe na probleme i solidarnost svih.

Najavila je da će svi materijali osim na televiziji biti dostupni na You Tubeu, te naknadno na HRTi, a moći će se gledati i u susednim zemljama u kojima za sadržaje nema značajnije jezične barijere.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Ministarka je  u subotu održala virtuelni školski sat sastanka s direktorima škola u Hrvatskoj, njih više od 1200, na kome su  prošli sve detalje važne za iduću nedelju.

Najavila je da u ponedjeljak u osam sati ujutro kreće škola na HRT3 za sve učenike razredne nastave prema rasporedu, a na Sportskoj televiziji digitalni i video materijali za predmetnu nastavu i srednju školu.

Virtuelne učionice kreću od ponedjeljka za Istarsku županiju, a u ostalim županijama u sredu s obzirom na to da je Istarska imala dva dana više za pripremu.

Dodala je da trenutno nema opasnosti od slobodnog širenja virusa u Hrvatskoj, pa se u školi mogu osigurati potrebni higijenski uslovi i svi drugi standardi, učenika će u školi biti vrlo malo a učitelji će biti u učionicama u malom broju.

Divjak kaže da će tako biti sve dok se ne dobiju drugačije upute i dok se u punoj funkcionalnosti sistem na pokrene.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram