Na hiljade protivnika epidemioloških mera uvedenih u cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusom okupilo se u predgrađu Pariza. Učesnici protesta stigli u konvojima iz cele Francuske, s namerom da uđu u Pariz uprkos tome što su gradske vlasti zabranile bilo kakve blokade.

„Skoro 7.200 policajaca biće raspoređeno u naredna tri dana kako bi sprečili prolazak konvoja“, saopštila je pariška policija.

Pročitajte još:

Policija pripremila oklopna vozila i vodene topove

Šef pariske policije Didije Laleman rekao je da su otvorili privremenu deponiju za vozila koja će, zajedno sa desetinama paukova koji će uklanjati automobile i „probiti svaku blokadu“.

Policija je na Tviteru pokazala svoj antiblokadni arsenal, postavljajući fotografije mašina za uklanjanje barikada, kao i vozila opremljenih kranovima ili vodenim topovima, prenosi Hina.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Podsetimo, učesnici protesta zahtevaju ukidanje obavezne vakcinacije i kovid propusnica. Protestni konvoji u Francuskoj nastali su po uzoru na kanadski „Konvoj slobode“ koji je izveo na ulice desetine hiljada ljudi koji se protive obaveznoj vakcinaciji protiv koronavirusa i traje duže od dve nedelje.

BONUS VIDEO: Drama u Kanadi: Kamiondžije blokirale važan most, zatvoreni Ford i Tojota

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare