Foto: Shutterstock

"Strahujemo od toga da je prisutan novi soj koronavirusa, tako da smo predložili zaključavanje Herceg Novog", saopštio je danas Stevan Katić, predsednik opštine Herceg Novi.

Pročitajte još:

Opštinski tim za upravljanje u vanrednim situacijama doneo je odluku o zatvaranju lokacija u Herceg Novom na kojima se okuplja veliki broj ljudi.

„Reč je o parkovima, dečijim igralištima i izletištima. Predložili su Ministarstvu zdravlja da se, pored izrečenih mera uvede i zatvaranje kladionica, fitnes centara, teretana, kao i da restorani vrše samo dostavu hrane. U Herceg Novom beleži se svakodnevno povećanje broja zaraženih koronavirusom“, navodi predsednik opštine.

U bolnicama Herceg Novog nedeljama unazad bore se sa deficitom stručnjaka.

Foto: Shutterstock

„Ukoliko nastavimo s ovim trendom, može doći do toga da lekari, odnosno zdravstvene ustanove ne mogu da pomognu svakom pacijentu“, naglasio je Katić.

S njim je saglasan i direktor Doma zdravlja u Herceg Novom Goran Komar, koji je rekao da ukoliko bi se suočili s vrtoglavim rastom obolelih onda bolnički kapaciteti ne bi bili dovoljni.

„Ništa na svetu, nikakve mere, koje država može besprekorno sprovesti, niti vakcinacija, neće dati rezultat ako se ne disciplinuje stanovništvo. U tom smislu delujemo u javnom prostoru svo ovo vreme sarađujuću s opštinom Herceg Novi“, poručio je Komar.

BONUS VIDEO:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar