Krunisanje kralja Čarlsa III, koje će biti upriličeno grandioznom proslavom 6. maja jedno je od najvažnijih ovogodišnjih dešavanja u Velikoj Britaniji, koje će svetski mediji pratiti iz sekunde u sekundu i to do najsitnijih detalja. Ipak, čini se da će ceremonija kao takva pasti u drugi plan, a da čitavu planetu zapravo zanima ista stvar - dolazak princa Harija koji na krunisanje oca dolazi sasvim sam, bez supruge Megan Markl i njihovo dvoje dece. Po onome što je do sada procurilo u javnost može se zaključiti da razloga za interesovanje i te kako ima, i da će "omiljeni unuk" pokojne kraljice Elizabete II od svoje porodice ponovo dobiti "bolan šamar" koji bi mogao da potpuno uništi svaku nadu u pomirenje.

Naime, iako se radi o krunisanju njegovog oca, on mu se neće primaći ni blizu – i to u bukvalnom smislu. Kako prenose britanski mediji, princ Hari, vojvoda od Saseksa, sedeće na ceremoniji čak 10 redova iza ostalih članova kraljevske porodice.

Princ Hari Foto:Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

To je i, kako navode, glavni razlog zbog kog će brzo napustiti događaj u Vestminsterskoj opatiji, u kojoj će se održati krunisanje.

Na neki način, pozicija na kojoj će sedeti će mu to i olakšati – moći će da relativno neprimetno i brzo napusti ceremoniju kada to bude poželeo. Predviđa se da će u Britaniji ostati svega 24 sata, ali to za sada niko nije potvrdio.

Međutim, to isto tako znači da nema šanse za pomirenje i da Hari možda neće imati vremena ni da razgovara sa ocem ili bratom tokom boravka u Londonu.

Princ Hari Foto: Hannah McKay/Pool Photo via AP

Uz to, sa njim ne dolazi njegova supruga Megan, koja je prema mišljenju mnogih i glavni razlog razdora u porodici. Kako je par naveo, ona će ostati kod kuće u Los Anđelesu kako bi se brinula o deci – Lilibet i Arčiju.

Inače, njih dvoje su poslednji put zajedno posetili Veliku Britaniju prošle godine kada su došli na sahranu kraljice Elizabete II.

Brutalno ponižen na istom mestu prošle godine

Treba napomenuti da je tada ovaj bračni par takođe brutalno ponižen. Naime, iako je ceo svet očekivao da će smrt kraljice Elizabete uticati na to da Hari i Megan zakopaju ratne sekire sa Bakingemskom palatom i ponovo postanu deo porodice – do toga nije došlo, a ovaj par je tokom ceremonije kraljičine sahrane izgledao usamljeniji nego ikada.

Foto: Tanjug/Sarah Meyssonnier/Pool Photo via AP,Gareth Cattermole/Pool Photo via AP,Gareth Cattermole/Pool Photo via AP

Naime, Hari i Megan su tokom cele povorke, potpuno neočekivano, bili po strani.

Da se nisu tome nadali, potvrđuju i  suze Megan Markl, koja je bila toliko uplakana da joj se maskara razmazala po celom licu.

Ništa bolje od nije prošao ni Hari, kojeg je porodica još jednom javno ponizila stavivši ga u „isti koš“ sa seksualnim prestupnikom princom Endruom. Naime, dok su ostali članovi kraljevske porodice u povorci koja je pratila kovčeg šetali obučeni u vojne uniforme, njih dvojica su šetali kraj njih u običnim odelima.

Vilijam i Hari
Princ Vilijam i Hari; Foto: Pool / Zuma Press / Profimedia

Takođe, britanske tabloide je šokirala još jedna stvar, koja, kako su protumačili, ukazuje da su Hari i Megan najnevoljeniji i najnepoštovaniji u kraljevskoj porodici.

Naime, u povorci ispred njih dvoje hodala su Vilijamova deca – princ Džordž i princeza Šarlot. Mnogi su činjenicu da su Hari i Megan pozicionirani iza svojih nećaka protumačili kao dokaz da ih porodica, koju su napustili kada su se odselili iz Bakingamske palate, smatra najmanje bitnim.

Šarlot ismevala Megan

Tog dana su,, da ne vole Megan, pokazali i najmlađi članovi porodice, pa je tako mala princeza Šarlot, ćerka Kejt i Vilijama, snimljena kako se podrugljivo smeje svojoj strini tokom sahrane kraljice Elizabete II.

Pročitajte još:

Naime, na snimku se vidi kako Šarlot stoji pored Kamile, supruge kralja Čarlsa. U jednom trenutku se okreće i pravi grimasu nakon što ugleda uplakanu Megan.

Ovaj detalj bio je dovoljan da brojni korisnici društvenih mreža zaključe da ni malena Šarlot nema lepo mišljenje o Megan i da očigledno misli da se folira.

BONUS VIDEO: Memoari princa Harija Napisao ih zbog para, izjave o talibanima krajnje opasne i neprihvatljive