Prijedor Foto: N1

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor u ime Gradske uprave doneo je odluku o zabrani koncerta rep muzičara novije generacije zbog, kako su naveli, nedoličnih tekstova u kojima mogu negativno da deluju na omladinu.

Zabrana se odnosi na grupu Desingerica X Pljugica koji su 20. jula zakazali nastup u „Ljetnoj bašti“ u tom gradu.

“Nakon saznanja da je za 20. juli u Ljetnoj bašti najavljeno održavanje koncerta muzičke grupe koja, prema raspoloživim informacijama, promoviše vrednosti koje nisu primerene omladini našeg grada, želimo da javnost obavestimo da je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor kontaktirao menadžment nadležan za rad Ljetne bašte i zatražio hitno otkazivanje ovog koncerta”, navodi se u saopštenju kabineta gradonačelnika Prijedora, prenosi N1.

PROČITAJTE JOŠ:

Istaknuto je kako Grad Prijedor nije bio upoznat niti se na bilo koji način može dovesti u vezu sa organizovanjem ovog koncerta.

“Grad Prijedor je organizator manifestacije ‘Prijedorsko ljeto 2023’ koji sadrži 52 različita programa, a njegov sadržaj je javno oglašen na društvenim mrežama i plakatima gde se može videti da najavljeni koncert nije bio, niti bi mogao biti, deo ovog programa”, navodi se.

U tekstovima ovih muzičara, najčešće lascivnim, često se omalovažaju i seksualizuju žene, za mnoge, na neprimeren način, navodi N1 Sarajevo. Međutim, oni koji ipak slušaju ovaj žanr kažu da to nije slučaj samo sa ovom grupom, već da je to masovna globalna pojava koja je posebno uzela maha na Balkanu.

BONUS VIDEO: Hrvatski predsednik o srpskim cajkama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar