Fata Orlović. Foto: N1

Crkva Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja danas je uklonjena sa privatnog poseda Fate Orlović u Konjević Polju kod Bratunca.

POGLEDAJTE JOŠ:

Nakon rušenja usledilo je uklanjanje i odvoz materijala, a radnici i mehanizacija su uredili i u prvobitno stanje doveli lokalitet koji su napustili u sumrak oko 20:30 sati kada su završili sve predviđene radove, prenosi Klix.ba.

Ovim je u potpunosti izvršena presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu kojom je naloženo izmeštanje crkve.

Danas, u toku izvođenja radova na izmeštanju hrama, iz firme koja je izvodila radove je rečeno za novinsku agenciju SRNA da se materijal od ove crkve izmješta na deponiju u Bratunac, gde će upotrebljivi deo biti iskorišćen za izgradnju nove crkve na tom lokalitetu.

„Hvala Bogu, dočekasmo da se izvrši sve. Danas mi je najteže jer mi nije drago, ne volim, ali moram. Svako svoje traži pa tako i ja. Moja avlija je konačno oslobođena. Ja njima nisam ništa učinila, niti činim. Neka je nose u svoje jer ne bi je niko trpeo u svojoj avliji pa ne mogu ni ja“, kazala je Fata Orlić.

Za uklanjanje crkve se borila 20 godina, a danas kada je konačno to dočekala ističe da je kroz život pretrpela brojne nedaće. One su je, kako ističe mnogo iscrpele, međutim i pored svega toga, ove subote joj je ipak najteže.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)