Foto: Hrvatski teniski savez/Mario Ćužić

Fotografije Plenkovića i Đokovića iz Zadra objavljene su i na Facebook stranici Adria Toura.

Novak Đoković pozitivan je na koronavirus, a tokom turnira u Zadru nakon kojeg je potvrđen koronavirus kod nekoliko tenisera, družio se i s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

Pročitaj i:

Nedugo nakon što je potvrđeno da je prvi teniser sveta zaražen na Facebooku se oglasio fotograf Mario Ćužić.

On je objavio fotografiju Đokovića, koja je nastala u Zadru tokom Adria Toura, a koga po ramenu tapše Plenković. Uz tu fotografiju napisao je i kratki status koji prenosimo u celosti:

„Ja sam u samoizolaciji jer sam bio u neposrednom kontaktu s Dimitrovim (vozio se u kombiju s njegovim trenerom i s njim od Zemunika do hotela 45 minuta, nismo imali kontakt telima, štaviše, sedeo sam red iza njega. Moj prvi nalaz je negativan. Moram u samoizolaciju. Premijer kaže da se nije dodirivao s Novakom koji je prema najnovijim informacijama takođe zaražen. S obzirom da sam fotografisao taj susret i objavljen je na službenim stranicama i društvenim mrežama, moje pitanje je – je li ovo kontakt ili nije? Šta vi mislite?“, napisao je Ćužić.

 

Osim toga, fotografije Plenkovića i Đokovića iz Zadra objavljene su i na Facebook stranici Adria Toura.

Iz Vlade kažu da Plenković ne mora u izolaciju

„Tokom kratkog boravka na Adria Touru u Zadru u subotu, iako nije bio u kontaktu sa zaraženim teniserima niti u bliskom kontaktu s drugim teniserima, predsednik Vlade Andrej Plenković, s obzirom na odgovornu dužnost koju obavlja, obavio je danas testiranje na prisutnost koronavirusa. Nalaz je negativan“, objavili su iz kabineta predsednika Vlade.

Rukovali se možda nisu, ali kontakta je ipak bilo. Fotografija susreta Plenkovića i Novaka Đokovića govori više od hiljadu reči. Osim opreznog pozdrava šakom koji je u novije vreme zamenilo rukovanje, premijer Andrej Plenković dodirnuo je zaraženog srpskog igrača koji je objavio da je pozitivan na koronavirus.

Uprkos tome, premijer Plenković neće ići u samoizolaciju.

„Prema mišljenju epidemiologa i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, bliskim kontaktom smatra se boravak sa zaraženom osobom u zatvorenom prostoru duži od 15 minuta ili rukovanje. S obzirom na to da je premijer s Đokovićem razgovarao manje od tri minuta i da se nisu rukovali, samoizolacija nije potrebna“, rečeno je.