FOTO: Boris Pejović/Vjesti.me

Tridesetčetvorogodišnji Vuk Borilović usmrtio je danas deset osoba na Cetinju, među kojima je dvoje dece, nakon čega je ubijen. U pucnjavi je ranjeno šest osoba od kojih je dvoje hospitalizovano na Cetinju, a četvoro u Kliničkom centru Crne Gore. Fotografije reportera Vijesti otkrivaju dramatične prizore sa uviđaja nezapamčenog zločina.

Na njima se, između ostalog, vidi i oružje iz kojeg je izvršen masakr, u rukama jednog policijskog tehnilara.

Oružje ubistva i tužiteljka FOTO: Boris Pejović

Dežurna tužiteljka Andrijana Nastić rekla je za TV Vijesti, nakon okončanog uviđaja, da su na licu mesta zatekli devet smrtno stradalih osoba, a da su nakon toga još dve osobe podlegle povredama u Kliničkom centru u Podgorici.

FOTO: Boris Pejović
FOTO: Boris Pejović

U masakru je ubijeno i dvoje dece, a među šestoro hospitalizovanih – dvoje na Cetinju i četvoro u Kliničkom centru Crne Gore CCG-u – je i jedan policajac. Napadača je, kako je kazala Nastić, usmrtio sugrađanin.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin saopštio je da je napadač pucao na porodicu čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. „On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške – lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest“, naveo je Brđanin.

FOTO: Boris Pejović
FOTO: Boris Pejović
FOTO: Boris Pejović

Premijer Dritan Abazović i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić su obišli KCCG, su razgovarali sa direktoricom Liljanom Radulović, a potom otišli i na Cetinje.

Radulović je kazala medijima da su u tu ustanovu primljene četiri povrijeđene osobe, od kojih je troje u životnoj opasnosti.

Abazović je najavio da će na nivou države biti proglašen trodnevna žalost, koju je večeras proglasila Prijestonica Cetinje na svojoj teritoriji.

BONUS VIDEO: OČEVIDAC MASAKRA NA CETINJU

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare